Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTidl. Disney-topchef: Ikke alle store streaming-tjenester overlever - FlatpanelsDK

Tidl. Disney-topchef: Ikke alle store streaming-tjenester overlever

14 Sep 2022 | Rasmus Larsen |

Bob Iger, som stod i spidsen for lanceringen af Disney+, tror på, at der bliver fire vindere af 'streamingkrigen'. De andre får det svært og der er allerede tegn på konsolidering.

Pensionerede Bob Iger var adm. direktør for The Walt Disney Company fra 2005 til 2020 samt bestyrelsesformand til og med 2021.

Disney+ er ikke overraskende på hans liste over vindere. Han spår, at også Netflix i den kommende tid igen får gang i tandhjulene på baggrund af bl.a. en billigere pakke med reklamer.

- "Jeg tror på, at Netflix vil fortsætte med at trives. De har nogle problemer nu, men Netflix forsvinder ikke," sagde Bob Iger i sidste uge på Code Conference i Beverly Hills, Californien.

Han peger derudover på Amazon og Apple, som har musklerne til at tage det lange, seje træk.

- "De (streamingtjenesterne, red) er ikke primære forretninger for dem, og de måles sandsynligvis efter forskellige standarder med hensyn til bundlinje, og de tjener andre formål i disse virksomheder," sagde Iger med henvisning til Prime Video og Apple TV+. "De vil fortsætte med at vokse, og de vil vokse markant. De har dybe lommer. De har god adgang til forbrugerne. De har stærke teknologiske platforme. De har bevist, at de ved, hvordan man gør det. Så de bliver."


Streaming

Der er mange om buddet i Danmark og udland, men flere er ved at falde fra. Illustration: Flatpanels

Ikke alle overlever

Hvad angår feltet af andre store streamingtjenester med drømme om at matche Netflix på den globale scene, så mener Bob Iger, at det ser svært ud. Han udpeger ikke enkelte aktører, men siger generelt: - "De sidder med nogle svære hænder (reference til kortspil, red) og det kræver meget kapital at være i denne business," sagde Iger om konkurrencefeltet. "Jeg tror ikke, de alle vil klare den." Af andre store streamingtjenester kan fremhæves HBO Max og Discovery+, som snart fusionerer, Paramount+, som snart opsluges af SkyShowtime herhjemme, samt Hulu, som i Europa er foldet ind i Disney+ og muligvis bliver det samme i USA. Netflix er den førende streamingtjeneste med over 220 mio. abonnenter, mens Disney+ har 152 mio. Amazon og Apple har ikke offentliggjort tal. - Kilde: 2022 Code Conference via MediaPlayNews

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i april

29 Mar 2024 |

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |

Sony søsætter satsning på gratis-kanaler med reklamer i Danmark

28 Mar 2024 |

Philips Hue får dybere integration med Samsung TV

27 Mar 2024 |