Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonApple tvOS 16 er frigivet: Her er alle nyhederne – opdateret - FlatpanelsDK

Apple tvOS 16 er frigivet: Her er alle nyhederne – opdateret

12 Sep 2022 | Rasmus Larsen |

Apple frigiver i dag tvOS 16 med nyheder såsom kryds-integration med iOS apps, personlig lydprofil til Spatial Audio, bedre multibruger-funktion, support af flere controllere mm.
Opdateret 14.9.2022: Opdateret med information om andre nyheder såsom Vennecontroller (Buddy Controller), Always-on Apple TV remote på iPhone 14 Pro, understøttelse af flere sprog, Tilgængeligheds-funktionalitet og Siri.
Apple gav ikke tvOS scenetid den årlige WWDC-præsentation, men tvOS 16 introducerer ikke desto mindre flere nye funktioner, som beskrives i tabellen nederst. Samtidig peger flere funktioner i retning af ny hardware inden længe. Andre funktioner såsom den nye Home-platform med Matter kommer i senere tvOS 16.x udgivelser. For eksempel: På WWDC 22 afslørede Apple en ny Metal 3 API til forbedret spilgrafik og ydeevne. Metal 3 API kræver dog en A13-chip eller nyere, så den er ikke kompatibel med nyeste Apple TV 4K. En Apple TV-boks med A14-chip rygtes på vej i år .

Metal 3 tvOS

Apples nye Metal 3 spil-API kræver A13 chip så ny Apple TV hardware er påkrævet. Foto: Apple

Der er ingen officiel udmelding om videodekodning af AV1, som er der nye licensfrie videoformat fra bl.a. Amazon, Apple, Google, Microsoft og Netflix. Apple har dog klargjort iOS/tvOS 16 til AV1. Den unikke HDMI 2.1 eARC funktion i Apple TV 4K (2. generation) til trådløs TV-lyd med HomePod har stadig beta-mærkat i tvOS 16, men selskabet har undervejs i beta-udgaverne af tvOS 16 justeret på funktionen i en sådan grad, at den på et tidspunkt slet ikke virkede. Rygtet vil vide, at en ny stor HomePod kommer i 2023. HomePod kører også tvOS. tvOS 16 frigives til Apple TV 4K (1st Gen og 2nd Gen) og Apple TV HD. Visse funktioner, såsom personlig Spatial Audio, virker dog kun på Apple TV 4K. Apple frigiver normalt nye softwareudgaver klokken 19:00 dansk tid.

Apple tvOS 16 – nye funktioner

Personlig lydprofil til Spatial Audio (rumlig lyd) Med AirPods 3rd Gen, AirPods Pro eller AirPods Max giver iOS 16 dig mulighed for at oprette en personlig lydprofil til Spatial Audio (også kendt som en HRTF eller Head Related Transfer Function) ved at bruge en kompatibel iPhones true depth-kamera til at scanne dine ører. Dette muliggør en "mere præcis og fordybende lytteoplevelse", som fungerer "på tværs af iPhone, iPad, Mac og Apple TV" (alle enheder skal køre nyeste iOS/iPadOS/macOS/tvOS). Profilen vil automatisk blive overført til andre AirPods, du ejer, parret til samme Apple ID.

Personalized Spatial Audio

En personlig lydprofil til Spatial Audio kræver en iPhone til opsætning før det virker på Apple TV 4K. Foto: Flatpanels

Dolby Atmos udfald Flere brugere på tvOS 16 betaerne har rapporteret, at tvOS 16 retter problemet med udfald på Dolby Atmos-lyd. Det har tilsyneladende plaget primært opsætninger, hvor Apple TV 4K er tilsluttet en AV-receiver. Flatpanels har ikke været i stand til at fremkalde fejlen og kan derfor ikke bekræfte/afvise. Spil-controllere Mange ekstra Bluetooth- og USB-spilcontrollere understøttes af Game Controller frameworket på macOS 13, iOS 16 og tvOS 16 og nyere. Bekræftede controllere tæller Nintendo Joy-Cons, Nintendo Pro Controller, 8bitdo, Bada Moga XP5-X Plus og Logitech F710. Buddy Controller (Vennecontroller) Med Vennecontroller kan du kombinere to spilcontrollere til at spille spil på Apple TV som en enkelt spiller. Det gør det nemmere at lære at spille eller komme videre til næste niveau med hjælp fra en ven. Der kan kun indstilles en controller ad gangen som den primære controller.
 1. Åbn Indstillinger på Apple TV, og gå til Fjernbetjeninger og enheder > Bluetooth.
 2. Tilslut to kompatible spilcontrollere til Apple TV. Hvis du har brug for hjælp, skal du vælge Sådan parres controllere og følge instruktionerne på skærmen.
 3. Under Mine enheder skal du vælge den tilsluttede spilcontroller, som du vil bruge som den primære controller.
 4. Vælg Vennecontroller, og vælg derefter den controller, der skal være den sekundære controller.
Hvis du vil deaktivere Vennecontroller, skal du vælge Vennecontroller og derefter vælge Fjern. Kryds-integration med iOS apps Udviklere kan integrere en tvOS-app med en iOS-, iPadOS- eller watchOS-app for at åbne for nye oplevelser på Apple TV. Der kan for eksempel leveres mere personlig træning på Apple TV baseret på bevægelsessensordata fra Apple Watch, vise oplysninger i realtid på iPhone mens medier afspilles i en app på Apple TV, eller inkludere flere skærme til gameplay.

tvOS 16 cross-device

tvOS 16 vil binde Apple TV sammen med andre Apple-enheder, hvilket åbner for nye typer apps og spil. Foto: Apple

Always-on Apple TV remote på iPhone 14 Pro Fra kontrolcentret på iPhone 14 Pro med always-on OLED-skærm kan styre Apple TV 4K, Apple TV HD, Apple TV 3th Gen og TV-skærm med indbygget HomeKit. Det er muligt bl.a. at tænde/slukke, styre brugerfladen, video- og musikafspilning samt lydvolumen på visse enheder. Multibruger support Forbedret systemintegration til brugerprofiler. Med loginoplysninger gemt i en delt nøglering, behøver brugerne ikke at logge ind og vælge deres profil, hver gang de starter din app. Eksempelvis ville Disney+ eller Netflix lettere kunne implementere understøttelse af de brugerprofiler, der vælges i kontrolcentret på Apple TV. I sidste ende afhænger det dog af app-udvikleren – det virker ikke automatisk. Understøttelse af flere sprog Føj flere sprog til Apple TV, så du hurtigt kan skifte sprog, når du indtaster tekst ved hjælp af tastaturet på skærmen, eller ændre visningssproget. Siri Sprogunderstøttelse af spansk i Chile, finsk i Finland og engelsk i Sydafrika for at hjælpe dig med at finde serier, musik og mere ved at bruge din stemme.

tvOS 16 playback speed

TVOS 16'S NYE BRUGERPROFILER FORESLÅR FAMILIEMEDLEMMER OG GØR DET NEMMERE AT FLETTE APPS' PROFILER TIL TVOS-SYSTEMPROFILER. Foto: Apple

Game Center Game Center har et redesignet dashboard, der viser venners aktivitet og medaljer fra spil på ét sted, hvilket gør det nemt for spillere at hoppe ind for at spille med eller konkurrere mod deres venner. HDR10+ support Den seneste generation af high dynamic range-teknologi er nu understøttet i Apple TV appen. Opdatering: Apple har fjernet alle referencer til HDR10+, så vi er ikke sikre på, om dette kommer med tvOS 16 eller en senere opdatering. Passkeys Designet til at erstatte adgangskoder. Passkeys bruger Touch ID eller Face ID til biometrisk verifikation og iCloud nøglering til at synkronisere på tværs af iPhone, iPad, Mac og Apple TV med end-to-end-kryptering. Afspilningshastighed En ny valgfri mulighed for udviklere, der anvender Apples indbyggede videoafspiller i tvOS 16, er at tilbyde valg af afspilningshastighed på 0.5x, 1.0x, 1.25x, 1.5x og 2.0x, eller andre hastigheder.

tvOS 16 playback speed

tvOS 16's native video player supports optional playback speeds

Apple Fitness+ Under vigtige øjeblikke i din træning på Apple TV vil intensitetsmålinger dukke op på TV-skærmen for at motivere. Intensiteterne er Let, Moderat, Hard og All Out. Bemærk: Fitness+ er endnu ikke lanceret i Danmark. Timeformat Under Indstillinger -> Generelt er der en ny mulighed for at indstille tidsformatet til enten 24 eller 12 timer. Tilgængelighed
 • Slå Fremhævet tekst til for at se et forstørret tekstfelt for ethvert emne, du vælger på Apple TV
 • Nye VoiceOver stemmeindstillinger. SwiftUI til tvOS Udviklere kan tilpasse apps' brugerflade og give endnu mere funktionalitet med SwiftUI. Skab tilpassede knapstilarter og effekter, der fremhæver design, drag fordel af standardbevægelser, såsom tryk og berøring, og tilføj sammenhæng til interaktioner med Focus API'erne. Create ML framework (maskinlæring) Create ML er nu tilgængelig som Swift-framework på tvOS, foruden iOS, iPadOS og macOS. Ud over at opgavespecifikke trænings-API'er er tilgængelige for mange almindelige modeltyper, kan udviklere nu definere deres egen tilpassede model og træningspipelines ved at kombinere et omfattende sæt af ML-byggeklodser med det nye Create ML Components-framework. Kommer i en tvOS 16.x opdatering senere på året: Matter support Matter er en ny standard for tilslutning i smarte hjem, der gør det muligt for kompatibelt tilbehør at arbejde problemfrit sammen på tværs af platforme. Matter giver dig mulighed for at vælge mellem endnu mere kompatibelt smart home-tilbehør og styre dette med Home appen og Siri på Apple-enheder. Kommer med en opdatering senere i år. Ny Home-arkitektur Sammen med Matter support vil Apple også frigive 'en ny Home-arkitektur' til styring af det forbundne hjem. Det kræver, at alle Apple-enheder, som har adgang til hjemmet, bruger nyeste software. Fra iOS/tvOS 16 understøttes kun Apple TV og HomePod som hjemmehub. iPad er ikke længere understøttet. iCloud Shared Foto Library iCloud Shared Fotobibliotek giver familier en ny måde at dele fotos gnidningsfrit med et separat iCloud-bibliotek, som op til seks brugere kan samarbejde om, bidrage til og se. Brugere kan vælge at dele eksisterende billeder fra deres personlige biblioteker eller dele baseret på en startdato eller personer på billederne. Yderligere funktioner der ikke er aktiveret / i beta: Metal 3, AV1, HDMI 2.1 eARC Metal 3 er understøttet, men kræver A13 SoC eller nyere. Den seneste Apple TV 4K 2nd Gen har A12. Der er referencer til AV1 videodekodning i Apples officielle dokumentation for tvOS 16, men AV1 ser ikke ud til at være aktiveret endnu. Apple har arbejdet på HDMI 2.1 eARC til Apple TV 4K 2nd Gen i tvOS 16, men funktionen har stadig et beta-mærkat.
 • Flatpanels  Flere nyheder

  Hvorfor du ikke bør bruge PlayStation og Xbox til streaming

  05 Oct 2022 |

  Disney+ understøtter nu 4K HDR på PlayStation 5

  05 Oct 2022 |

  Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i oktober

  05 Oct 2022 |

  LG lancerer 136" microLED TV. Pris? 2,25 mio. kroner

  04 Oct 2022 |

  Samsung Display fremviser OLED-skærm der kan trækkes ud

  04 Oct 2022 |

  Apple giver Will Smiths 'Emancipation' premiere i december

  04 Oct 2022 |