Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonAvis: Verdens anden-største biografkæde søger konkurs-beskyttelse - FlatpanelsDK

Avis: Verdens anden-største biografkæde søger konkurs-beskyttelse

20 Aug 2022 | Rasmus Larsen |

Cineworld, som er verdens andenstørste biografkæde med over 7000 sale, er gået i gang med processen med at søge konkursbeskyttelse, skriver Wall Street Journal.

Det har været en travl sommerperiode i biograferne, særligt i USA, men det har ikke været nok til at nedbringe den massive gældspost på over 35 mia. kroner, som verdens andenstørste biografkæde har opbygget over flere år og som løb løbsk i coronaperioden.

Cineworld har omtrent 750 biograflokationer med over 7000 biografsale på tværs af 10 lande, bl.a. i USA som Regal og Storbritannien som Cineworld og Picturehouse.

Wall Street Journal skriver, at Cineworld allerede har hyret advokater og konsulenter til at starte processen med at søge konkursbeskyttelse i USA (såkaldt Chapter 11) og muligvis i Storbritannien. Det forventes at blive gennemført indenfor få uger, hævder kilder. Under Chapter 11 kan en virksomhed forhandle med sine kreditorer om at omstrukturere gælden med mål om at fortsætte driften i en eller anden form.

Cineworld-aktien faldt 58% fredag efter Wall Street Journals afsløring.

Den dramatiske udvikling kommer efter Cineworld tidligere på ugen fremlagde regnskab, der viste svigtende billetsalg. Forude lurer filmtørke idet den næste blockbuster-film først forventes klar i biograferne til november.


Cineworld

Cineworld driver bl.a. Regal, CinemaCity, Picturehouse og Yes Planet. Foto: Cineworld

Færre biografsale

Branchen har hidtil haft en forventning om, at billetsalget for 2022 ender på to-tredjedele af hvad der blev omsat for før pandemien. Kun 500 sale verden over er sat ud af drift i coronaperioden, men den nye udvikling kan ændre drastisk på landskabet og tvinge filmstudier til igen at overveje deres udgivelsesstrategier. En række mindre biografer forventes ligeledes at bukke under i den kommende tid i takt med, at støtteordninger rundt om i verden ophører. Læs også: Biografformand: Simultan-premieren er død I coronaperioden valgte bl.a. Disney og Warner at udsende flere nye film simultant eller eksklusivt på egne streamingtjenester. Sidenhen er flere film rykket eksklusivt til biografer igen og simultanpremieren er droppet. Streamingpremieren som koncept lever imidlertid videre. - Kilde: WSJFlere nyheder

Hvorfor du ikke bør bruge PlayStation og Xbox til streaming

05 Oct 2022 |

Disney+ understøtter nu 4K HDR på PlayStation 5

05 Oct 2022 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i oktober

05 Oct 2022 |

LG lancerer 136" microLED TV. Pris? 2,25 mio. kroner

04 Oct 2022 |

Samsung Display fremviser OLED-skærm der kan trækkes ud

04 Oct 2022 |

Apple giver Will Smiths 'Emancipation' premiere i december

04 Oct 2022 |