Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTravl filmsommer erstattes af filmtørke og store tv-serier - FlatpanelsDK

Travl filmsommer erstattes af filmtørke og store tv-serier

12 Aug 2022 | Rasmus Larsen |

Pandemien skabte en ketchup-effekt med storfilm som Top Gun: Maverick i biograferne. Nu følger en sløv filmperiode, mens streamingtjenester indleder kæmpe seriesatsninger.

Hvor er alle de nye blockbuster-film? Det spørgsmål stiller Hollywood-mediet Variety efter en sommer, hvor biografer endelig fik medvind efter en svær pandemi med tvungne lukninger og film, der blev rykket til streaming.

Mens Disney og Warner Bros havde travlt med at få film ud til seere via egne streamingtjenester, valgte Paramount, Sony Pictures og Universal at udskyde visse titler såsom No Time to Die, Spider-Man: No Way Home, Top Gun: Maverick og Jurassic World Dominion til senere biografpremiere.

Biografomsætningen i USA henover sommeren 2022 har været 135% højere end i 2021, men stadig 17,5% under samme periode i 2019 – før pandemien.


Næste blockbuster i november

Efterdønningerne fra coronanedlukninger skaber imidlertid stadig udfordringer i branchen. Den næste blockbuster-film i kalenderen er Black Panther: Wakanda Forever i november. Streamingpremierer og forsinkelser i filmproduktion har ført til huller i kalenderen. - "På trods af en fantastisk sommer, så er vi nu ved at ramme en bølgedal," siger Chris Randleman, ejer af en biografkæde i USA, til Variety. "Problemet er ikke, at folk ikke vil gå i biografen. Vi har ikke film at vise i august eller september."

Rings of Power Arondir

Amazons nye 'The Rings of Power' er efter sigende den dyreste tv-serie nogensinde. Her ses Arondir. Foto: Amazon Prime Video

Streaming tilbage i fokus

Den travle filmsommer erstattes af et efterår, hvor streamingtjenesterne igen kommer i fokus med nogle af de største seriesatsninger til dato. Amazon har The Rings of Power, HBO Max har House of the Dragon (Game of Thrones spin-off) og Disney har Star Wars-serien Andor og Marvel-serien She-Hulk. Senere på året kommer Netflix med bl.a. The Witcher: Blood Origin. Få overblikket i Streaming-kalenderen Oveni kommer de film, som selskaberne giver direkte streamingpremiere udenom biograferne. Netflix har bl.a. Knives Out 2, den danske film Kærlighed for Voksne og Blonde om Marilyn Monroe, mens Disney har Pinocchio med Tom Hanks i hovedrollen.

Tech-giganterne kommer

Samtidig med, at chokbølgen fra corona har fået markedet for store film- og serieoplevelser til at bølge frem og tilbage med skiftende premierestrategier, varierende eksklusivperioder og huller i kalenderen, får tech-giganter en stadig større rolle at spille. Foruden Amazon, som har opkøbt filmstudiet MGM, forsøger Apple at komme ind på markedet og har bl.a. to film af Martin Scorsese med Leonardo DiCaprio i hovedrollen på bedding.Flere nyheder

Hvorfor du ikke bør bruge PlayStation og Xbox til streaming

05 Oct 2022 |

Disney+ understøtter nu 4K HDR på PlayStation 5

05 Oct 2022 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i oktober

05 Oct 2022 |

LG lancerer 136" microLED TV. Pris? 2,25 mio. kroner

04 Oct 2022 |

Samsung Display fremviser OLED-skærm der kan trækkes ud

04 Oct 2022 |

Apple giver Will Smiths 'Emancipation' premiere i december

04 Oct 2022 |