Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonPixar-legende er tilbage med animationsfilmen 'Luck' på Apple TV+ - FlatpanelsDK

Pixar-legende er tilbage med animationsfilmen 'Luck' på Apple TV+

05 Aug 2022 | Rasmus Larsen |

Dagens premiere på Luck (Held) markerer et comeback til John Lasseter, der var en afgørende skikkelse i opbygning af Pixar og senere animationsafdelingen hos Disney.

Apple ønsker – ligesom Netflix – at spille en rolle indenfor animationsfilm og til opgaven har de allieret sig med Skydance Animation, der siden 2019 har haft John Lasseter som chef.

Deres første animationsfilm, Luck (Held), har premiere i dag på Apple TV+, med Lasseter angivet som co-producer. Filmen handler om Sam Greenfield, verdens mest uheldige person.

Næste film bliver den animerede musical Spellbound, efterfulgt af tre projekter kaldet The Search for WondLa, Pookoo og Ray Gunn – alle tiltænkt Apple TV+.

Lasseter er en legende i branchen med sin rolle som instruktør eller producent på samtlige Pixar-film frem til 2018 samt nyere animationsfilm fra Disney, bl.a. Frost og Vaiana. Han forlod i 2018 Pixar efter beskyldninger om upassende adfærd, men ingen retssager eller forlig har været indgået. Lasseter er nu i gang med sin anden akt – Pixar 2.0, som New York Times formulerer det. 

- "Det føles som om en del af mig er kommet hjem," siger Lasseter til New York Times med reference til, at Apple-stifter Steve Jobs ejede halvdelen af Pixar. "Jeg kan virkelig godt lide, hvad Apple TV+ laver. Det handler om kvalitet, ikke kvantitet. Og deres markedsføring er bare spektakulær. Det er det bedste, jeg nogensinde har set i alle de film, jeg har lavet."

 Læs også: 'Lightyear' er landet på Disney+ som første Pixar-animationsfilm i IMAX


Luck Apple TV+

Sam Greenfield transporteres til det magiske Land of Luck. Foto: Apple

Starten på noget stort

Der er en risiko forbundet med samarbejdet, men det er tydeligt, at Apple betragter Luck som starten på noget stort. Luck har i anledning af premieren overtaget Apple.com, der normalt prydes af iPhone, iPad og deslige. For Lasseter er det et potentielt comeback. Ikke til biografernes mørke sale, men til skærme i stuer verden over. Apple TV+ koster 39 kr/md. efter en 7 dages prøveperiode. Luck kan streames fra i dag på Apple TV+ i op til 4K Dolby Vision på billedsiden og Dolby Atmos (kun engelsk) på lydsiden. Filmen har dansk lydspor (i Dolby 5.1). - Kilde: New York Times, Hollywood ReporterFlere nyheder

Disney+ hæver årspris for danske kunder der har været med fra start

13 Aug 2022 |

TCL lancerer 98" 4K TV til 26.000 kroner

12 Aug 2022 |

Travl filmsommer erstattes af filmtørke og store tv-serier

12 Aug 2022 |

Redesignet Amazon Prime Video ruller nu ud på Apple TV, Android TV m.fl.

12 Aug 2022 |

YouSee fik flere tv-kunder i 2. kvartal, men væksten kaldes "midlertidig"

12 Aug 2022 |

LG Display fremviser 97" OLED.EX der vibrerer for at skabe 5.1 lyd

11 Aug 2022 |