Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonApple ser ud til at forberede understøttelse af AV1 video - FlatpanelsDK

Apple ser ud til at forberede understøttelse af AV1 video

20 Jul 2022 | Rasmus Larsen |

Apple har tilføjet identifikation af AV1 i sin kode, hvilket indikerer at, at selskabet gør klar til at udrulle AV1-videosupport på tværs af tvOS, iOS, iPadOS og macOS.

AV1 er et nyt videoformat fra Amazon, Apple, Google, Microsoft, Netflix og andre. I Alliance for Open Media har de skabt AV1 som et licensfrit alternativ til HEVC (H.265). Sidstnævnte anvendes til 4K-indhold via streaming og UHD Blu-ray.

Flere TV-producenter har allerede implementeret AV1 i hardware, mens Google (YouTube) og Netflix har startet streaming i AV1. Apple har endnu ikke kommenteret på AV1 selvom de er stiftende medlem af alliancen.

 Læs også: Google, Meta & Netflix's AV1 alliance granskes under EU's kartelregler

Det kan meget vel ændre sig senere på året idet ny kode tilføjet i tvOS/iOS API 16.0 omtaler AV1, konkret kCMVideoCodecType_AV1 i AVFoundation (her).

Det er i tillæg til eksisterende video-codecs, der omtales kCMVideoCodecType_MPEG4, *_HEVC, *_DolbyVisionHEVC, *_VP9 og så videre i AVFoundation, hvilket er Apples framework for audiovisuelle medier.


AV1 i ny Apple TV boks?

Apples seneste chip, M2, lader ikke til at understøtte AV1 i hardware, men det udelukker ikke tilføjelse. Da Apple implementerede HEVC i 2017 fik alle iOS-, tvOS- og Mac-enheder, som var i stand til at køre iOS/tvOS 11 eller macOS High Sierra, HEVC – mange af dem i software. Apple planlægger ifølge Bloomberg at lancere ny Apple TV boks senere på året – en topkandidat til AV1. - Kilde: Apple, Neowin, CodeworkshopFlere nyheder

Disney+ hæver årspris for danske kunder der har været med fra start

13 Aug 2022 |

TCL lancerer 98" 4K TV til 26.000 kroner

12 Aug 2022 |

Travl filmsommer erstattes af filmtørke og store tv-serier

12 Aug 2022 |

Redesignet Amazon Prime Video ruller nu ud på Apple TV, Android TV m.fl.

12 Aug 2022 |

YouSee fik flere tv-kunder i 2. kvartal, men væksten kaldes "midlertidig"

12 Aug 2022 |

LG Display fremviser 97" OLED.EX der vibrerer for at skabe 5.1 lyd

11 Aug 2022 |