Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonXbox, Stadia & GeForce Now apps klar på Samsung TV i Danmark - FlatpanelsDK

Xbox, Stadia & GeForce Now apps klar på Samsung TV i Danmark

05 Jul 2022 | Rasmus Larsen |

Danskere får ikke Samsungs Gaming Hub, men det er stadig muligt at tilgå de nye apps til spilstreaming, konkret Xbox, Google Stadia og GeForce Now. Dog kun på 2022-modeller pt.

Ligesom du kan streame film på Netflix, kan du nu streame spil til dit TV over internettet. Det kræver ikke en konsol, men blot en spilcontroller forbundet via USB eller Bluetooth.

I andre lande har Samsung udrullet de nye muligheder i en ny Gaming Hub, som er en af tre faner i årets nye Smart TV-brugerflade. Gaming Hub virker ikke i Norden, men de tre spil-apps kan stadig anvendes.

- "Samsung Nordic meddeler, at spilapps som Xbox vil blive lanceret i udvalgte Smart TV'er og Smart Monitors i 2022. De tilhørende apps vil være tilgængelige via en softwareopdatering, som afhængigt af platformen vil blive frigivet i den første uge af juli," oplyser Samsung i Norden.

Flatpanels har ikke en 2022-model til rådighed, men softwareopdateringen er med al sandsynlighed version 1302.5 (ligesom i udlandet), som ligger klar til download nu. Tjek alternativt TV'ets indbyggede opdateringsfunktion.


Xbox app Samsung TV

Spil Xbox spil på Samsung Smart TV – ingen konsol påkrævet

Begrænset til 2022 TV, men...

Ved lancering er de tre spil-apps – og Gaming Hub – begrænset til 2022-modeller. Det skyldes, at Samsung ikke opdaterer Tizen-platformen til nye generationer i allerede solgte Smart TV. Selskabet åbner dog for, at de tre spil-apps senere kan komme til modeller fra 2021 og tidligere.

Samsung Gaming Hub – supporterede spil-controllere

Microsoft: Xbox Series X/S, Xbox One S, Xbox 360, Xbox Elite Wireless Series 2 og Xbox Adaptive controllere Sony: DualSense og DualShock 4 controllere Google: Stadia controller Amazon: Luna controller Joytron: CYVOX DX controller Logitech: F710, F510 og F310 controllere PowerA: MOGA XP5-X Plus controller Nvidia: Shield controller
Flatpanels

Tre spil-apps – flere på vej

For at komme i gang med Xbox appen kræves et Xbox Game Pass Ultimate-abonnement, der giver adgang til en pulje udvalgte spil. Fortnite kan spilles uden abonnement. Spil streames i 1080p ved 60fps uden HDR. Dolby Atmos-lyd er heller ikke understøttet. Man vil derfor stadig skulle have fat i en Xbox-konsol for at få den bedste billede- og lydmæssige oplevelse. Nvidias GeForce Now kræver ligeledes abonnement og giver adgang til købte spil fra bl.a. Steam, mens Google Stadia har både en gratis og betalt løsning, der ligeledes giver adgang til købte spil. Googles Android TV og LGs webOS har i noget tid tilbudt både Google Stadia og GeForce Now, men Xbox appen er foreløbigt TV-eksklusiv til Samsung Smart TV. Samsung har ved lancering fremhævet Xbox, men også Amazons pendant, Luna, er på vej. Luna virker på nuværende tidspunkt kun i USA. Med initiativet forsøger Samsung at samle spiltjenester i sin Smart TV-platform på samme måde som man har samlet streamingtjenester til film og serier. - "Xbox har været en vigtig partner for Samsung og de deler vores vision om og dedikation til at tilbyde den ultimative gaming-oplevelse til alle hjem. Vi ser meget frem til at udvikle vores partnerskab med Xbox ved at tilføje Xbox app’en til Samsung Smart TV og Smart Monitors, sе brugerne dermed kan tilgå hundredevis af Xbox Game Pass-spil. På samme måde som vores kunder kan se live sport og streame film på Samsung TV-apparater, kan de nu også spille deres yndlingsspil," siger Magnus Nørgaard, talsperson for TV/AV hos Samsung Danmark.

Samsung 2022 TV kompatible med de nye apps

FlatpanelsFlere nyheder

Microsoft hæver prisen på Xbox Series X/S spil næste år

06 Dec 2022 |

Apple TV+ afslører nye titler for vinteren og 2023

05 Dec 2022 |

Inflationsramte forbrugere vil drive vækst i reklamebetalt streaming

05 Dec 2022 |

Android 13 til TV er klar – endnu en lille opdatering

05 Dec 2022 |

FIFA+ app klar på Android TV og Google TV

05 Dec 2022 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Viaplay i december

04 Dec 2022 |