Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNy branchechef: Biografens hold-back vindue sikrer produktion af nye film - FlatpanelsDK

Ny branchechef: Biografens hold-back vindue sikrer produktion af nye film

16 Jun 2022 | Per Fanefjord Laursen |

Brancheforeningen Danske Biografer, der tegner Danmarks 167 biografer, har netop ansat en ny direktør. Michael Valentin har tidligere været direktør i Akademikernes A-kasse og forretningsudviklingschef i Lett Advokatfirma, men han er også tidligere lobbyist og forfatter. 

Den nye direktør træder ind i filmbranchen og medieverden midt i en sand streamingrevolution, hvor næsten alle danskere nu vælger at nyde et gigantisk film- og serieudbud, når de vil, hjemme i sofaen. 

Michael Valentin
Michael Valentin, direktør, Danske Biografer
- "Jeg mener ikke, at streamingfænoments succes er et problem for biograferne," siger Michael Valentin til Flatpanels. "Jeg spår, at biografen træder ind i en ny guldalder. Vi har før set, at teknologibegejstring og utallige valgmuligheder har det med at udløse et modtryk. Jeg forudser, at biografen, der tilbyder ro, fordybelse og en særlig oplevelse, vil leve som et fint supplement til tv og streaming." Han minder om, at biograferne har overlevet både tv, VHS og Betamax. Streamingeksperten Claus Bülow Christensen sagde i december til Flatpanels, at danske biografer nu må affinde sig med, at filmenes biograf-vinduer varierer meget: - "Hver film har sit eget liv og dynamik i markedet. Filmselskaberne vil trække på de mange nye, tilgængelige data, de har fået til rådighed. De vil kigge nøje på hver enkelt filmtitel og afgøre hvilket vindue, der tjener den titel bedst. Er det 45 dage, 14 dage – eller skal den pågældende film have premiere på alle platforme samtidigt?" sagde han. Læs også: Opgørelse: Biograf-eksklusivitet er skrumpet men danske film holdes i jerngreb

Nyt filmforlig på vej

Michael Valentin er ikke voldsomt uenig i Claus Bülow Christensens analyse, men påpeger dog: - "Det er værd at huske markedslogikken i hold-back vinduer. De er indført for at sikre biografernes indtjening, men også for at sikre at der fortsat flyder penge tilbage til filmbranchen, således der også produceres nye danske film til de kommende år. Det er et økonomisk kredsløb, der er værd at værne om," siger Michael Valentin, der efter sommerferien skal til forhandlinger om et nyt filmforlig, hvor emnet kommer i spil. Han tiltrådte faktisk sin nye stilling straks for at kunne deltage i arbejdet på bagkant af det netop indgåede medieforlig – med udsigt til forhandlinger om filmforlig senere på året. Danske Biografer møder ikke op til filmforhandlingerne med et nyt oplæg til et fastlagt antal hold-back dage for biografpremierer. - "De overvejelser præsenteres bedst ved forhandlingsbordet, ikke i pressen, men jeg er optimistisk. Jeg tror nemlig, at alle samarbejdspartnere er optaget af, at finde en bred og holdbar løsning til glæde og gavn for alle aktører og dansk film," siger han.  Danske biografer er brancheforening for landets 167 biografer. Fra de helt små foreningsbiografer til de store. De har over 13 millioner gæster om året og er af de største kulturudbydere i landet.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |