Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonPlex udfordrer Pluto TV i Danmark med over 100 gratis-kanaler - FlatpanelsDK

Plex udfordrer Pluto TV i Danmark med over 100 gratis-kanaler

16 Jun 2022 | Rasmus Larsen |

Først kom Pluto TV og nu lancerer Plex, i samarbejde med Rakuten, et stort kanalunivers, som for danskere er gratis at tilgå med reklamer. Lanceringen øger presset på klassiske tv-pakker.

Danskere er blevet vant til, at kommercielle tv-kanaler koster penge som del af en tv-pakke og tv-opkobling. Streaming ændrer på distributionsvejen og fratager klassiske gatekeepere med eget tv-netværk deres magt.

Det fik vi i Danmark senest syn for med lanceringen af Pluto TV i maj.

Konceptet hedder FAST (Free Ad-supported Streaming TV), hvor man som seer får gratis adgang til tv-kanaler med reklameafbrydelser.


Plex med gratis live-tv

Nu melder Plex, der kendes som en app til afspilning af lokale mediefiler, sig ind i kampen i Danmark, Norge, Sverige og Finland samt andre lande i Europa såsom Spanien, Storbritannien og Tyskland. Åbner du som dansker Plex i dag vil du se en 'Live TV' fane, hvorfra der kan tilgås 119 gratiskanaler, ifølge Flatpanels' optælling. Plex har allieret sig med Rakuten om at samle de mange kanaler. Rakuten er også leverandør til Samsungs TV Plus – et lignende koncept.

Plex kanaler Danmark

Gratiskanaler på Plex i Danmark. Screenshot: Flatpanels

Danske undertekster

Der er bl.a. kanaler med komedier, dokumentarer, historie, nyheder (Reuters, The Guardian, Yahoo Finance) og actionfilm/serier samt en pulje tematiske kanaler fra partnere. Plex tilbyder desuden et gratis arkiv med et udvalg af film og serier, som kan streames, når man ønsker det. Det er også reklamefinansieret. Der er danske undertekster på noget af indholdet. Plex oplyser, at gratiskanalerne kan ses i appen til Smart TV, iOS og Android samt via hjemmesiden. Det virkede efter hensigten under Flatpanels' test, men det er uklart hvorfor andre TV-platforme (f.eks. Apple TV) mangler på supportlisten.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |