Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDisney tager opgør med Frankrigs "anti-forbruger" biografmodel - FlatpanelsDK

Disney tager opgør med Frankrigs "anti-forbruger" biografmodel

14 Jun 2022 | Rasmus Larsen |

Frankrig har et fast greb om kronologien for udgivelse af nye biograffilm, der først frigives til steaming efter 17 måneder. Disney tager nu et opgør med modellen.

Frankrig reducerede i februar med en ny brancheaftale biografernes eksklusivitetsperiode til 17 måneder. 

Under de nye regler rykker en biograffilm til Canal+ efter 6 måneder og til streamingtjenester efter 17 måneder. Efter 22 måneder skal streamingtjenesten fjerne filmen så den kan sendes på tv-kanaler, hvorefter den kan tilføjes igen efter 36 måneder.


Disney tager opgør

Disney kan med andre ord først streame egne biograffilm på Disney+ efter 17 måneder. Selskabet har valgt at stå udenfor den nye aftale og nu tages der et opgør med modellen i fuld offentlighed. Som konsekvens får den kommende animationsfilm Strange World ikke premiere i de franske biografer, selvom den er planlagt til biografpremiere i andre lande til november (danske forhold bekræftes senere). Strange World får i stedet direkte premiere på Disney+ og der lægges op til, at flere film kan følge efter. - "Strange World vil være tilgængelig for alle Disney+ abonnenter i Frankrig, og ikke få fransk biografpremiere. Selvom vi støtter fransk film – og har gjort det i årtier – er den nye, besværlige mediekronologi anti-forbruger, og ignorerer, hvordan adfærd har udviklet sig i løbet af de sidste mange år, samtidig med, at det sætter os i øget risiko for piratkopiering. Vi vil fortsætte med at træffe beslutninger på film-for-film basis og i henhold til hvert markeds unikke forhold," siger Disney i en skriftlig kommentar til Hollywood-mediet Deadline. Se også: Opgørelse: Biograf-eksklusivitet er skrumpet men danske film holdes i jerngreb Disney har på samme måde taget et opgør med danske biografer, hvilket har reduceret biografernes eksklusivitet på nye film helt ned til 30 dage.

Reglerne virker ikke

Netflix er omfattet af reglerne, men har fået en smule mere fordelagtige vilkår med en venteperiode på 15 mod 17 måneder. Det har imidlertid ikke fået selskabet til at omfavne modellen. I stedet sender Netflix stadig nye film direkte på streaming. Frankrigs periode for biografeksklusivitet blev i februar reduceret fra 36 til 17 måneder med henblik på at gøre det mere attraktivt at udgive film i biograferne. I stedet ser det ud til at have den modsatte effekt idet selskabernes egne film er tvunget til at passere forskellige distributionskanaler. Amazon har ligeledes valgt at stå uden for den nye aftale. - Kilde: Deadline

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |

Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

17 Apr 2024 |

Sony vender blikket mod 4000 nits som næste skridt for HDR

17 Apr 2024 |

Første lyt: Sonys 2024 Bravia Theatre soundbarer, 360-lydsystem

17 Apr 2024 |

DR melder om succes med nyt DRTV-arkivtilbud

17 Apr 2024 |