Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonMedieaftale genindfører omstridt regel om sport på landsdækkede tv - FlatpanelsDK

Medieaftale genindfører omstridt regel om sport på landsdækkede tv

27 May 2022 | Rasmus Larsen |

Af den nye medieaftale fremgår det, at sportslisten genindføres. Det betyder, at landsdækkende danske tv-stationer får førsteret til udvalgte store sportsbegivenheder.

Sportslisten sikrede tidligere, at landsdækkende tv-kanaler, hvilket i praksis vil sige DR og TV 2, havde førsteret til at købe rettighederne til OL samt visse VM- og EM-fodboldslutrunder og -håndboldslutrunder.

Listen har allerede været dømt ude over to omgange. I 2015 blev den genindført for dernæst at blive droppet igen fra 2019. Dengang kunne TV 2 ikke længere leve op til kravet om udbredelse på 90%, samtidig med, at Kulturministeriet argumenterer, at "DR skal være forpligtet til at have en alsidig dækning af dansk idræt".

Nu vender sportslisten så atter tilbage. Af den nye medieaftale for 2022-2025, som er indført af et smalt rødt flertal uden de blå partier, fremgår det: "Der er enighed om, at der indføres en sportsliste".

De konkrete detaljer for den nye sportsliste præsenteres senere.

 Læs også: Ny medieaftale: Skat på streaming-tjenester, DR styrkes

Allerede i oktober 2021 var den nye Kulturminister ude og kommentere på ønsket om at genoplive reglen.

- "Jeg mener, at fodboldlandskampe og andre store sportsbegivenheder af national interesse bør kunne ses af størstedelen af befolkningen, da de bidrager væsentligt til fællesskabet i samfundet. Derfor bekymrer det mig, at en del af disse begivenheder vises på tv- stationer eller streaming-tjenester, der kun kan ses af en begrænset del af befolkningen," sagde Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen i oktober 2021.

Den tidligere sportsliste

Sådan lød kravene i den tidligere sportsliste. Det vides ikke, hvordan kravene bliver fremadrettet: Sportslisten er en liste over begivenheder af væsentlig samfundsmæssig interesse, der skal tilbydes til visning på tv-kanaler, der lever op til en række krav, herunder at de kan modtages af 90 pct. af de danske husstande, der har tv. Kanalerne skal desuden være tilgængelige uden betaling ud over licens og evt. abonnementsafgift til et kabelselskab for den billigste pakke eller betaling for en enkeltkanal, hvis det pågældende abonnement ikke forudsætter, at der også er tegnet abonnement på en programpakke.

  • OL, sommer- og vinterlege: Legene i deres helhed, herunder åbnings- og afslutningsceremonier.
  • VM- og EM-slutrunder i fodbold (herrer): Alle kampe med dansk deltagelse samt semifinaler og finaler.
  • VM- og EM-slutrunder i håndbold (herrer og damer): Alle kampe med dansk deltagelse samt semifinaler og finaler.
  • Danmarks VM- og EM-kvalifikationskampe i fodbold (herrer).
  • Danmarks VM- og EM-kvalifikationskampe i håndbold (herrer og damer).
  • Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

    Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

    Flere nyheder

    Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

    28 Mar 2024 |

    Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

    28 Mar 2024 |

    Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

    28 Mar 2024 |

    Sony søsætter satsning på gratis-kanaler med reklamer i Danmark

    28 Mar 2024 |

    Philips Hue får dybere integration med Samsung TV

    27 Mar 2024 |

    Amazon Prime Video skal sende Premier League hver lørdag i Danmark

    27 Mar 2024 |