Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonAntal film med eksklusiv streaming-premiere fordoblet siden 2017 - FlatpanelsDK

Antal film med eksklusiv streaming-premiere fordoblet siden 2017

25 Mar 2022 | Rasmus Larsen |

Langt flere film blev sendt direkte på streaming under coronapandemien, men allerede op til så man en stigende tendens. Det viser Motion Picture Associations årsrapport.

Film til streaming

Netflix udsendte sine to første originale film i 2015 – den allerførste som simultanpremiere i IMAX-biografer. Netflix har sidenhen øget sin filmproduktion i en sådan grad, at selskabet nu er det største filmstudie i Hollywood. Streaming gjorde det muligt på 6 år. Netflix's voldsomme ekspansion er en af de primære årsager til, at antallet af film, der fik eksklusiv streamingpremiere, steg taktfast i årene 2017, 2018 og 2019. Corona fremskyndede en tendens, som allerede var undervejs, men ikke desto mindre var det under pandemien, at det for alvor tog fart. Disney frigav i 2020 for første gang 'biograffilm', bl.a. Mulan og Sjæl, eksklusivt på Disney+. Apple TV+ ligeså med Greyhound. I Motion Picture Associations årlige rapport fra Hollywood fremgår en opgørelse over det amerikanske marked, som viser en fordobling fra 2017 til 2020 i antallet af film med eksklusiv streamingpremiere. - "In 2021, there were 179 original films exclusive to online streaming services, comparable to 2020," skriver MPA i rapporten.

Film

Graf. MPA

I analysen er der kun inddraget film i fuld længe (70+ minutter) fra følgende tjenester: Amazon Prime Video, Apple TV+, Disney+, HBO Max, Hulu, Netflix, Paramount+, Peacock, Roku, Showtime og Starz. Film med begrænset eller simultan biografpremiere indgår ikke, dvs. heller ikke Warner Bros-film på HBO Max i USA. Billedet ser givetvis lidt anderledes ud i Danmark idet ikke alle tjenesterne findes herhjemme.

Fortsætter det i 2022?

Disney har allerede sendt flere nye film eksklusivt på Disney+ i 2022 og planlægger yderligere premierer på streaming, bl.a. Pinocchio med Tom Hanks i hovedrollen. Netflix har en ny film ugentligt og Amazon er begyndt at pusle med eksklusiv premiere på streaming, senest med Hotel Transylvania 4. Se også: Streaming-kalenderen Andre filmstudier holder fast i eksklusiv biografpremiere. Sony Pictures har hele tiden opereret med eksklusivitet, mens Warners opgør med biograferne har ført til 45 dages eksklusivitet. Flatpanels publicerer senere en opgørelse over biografeksklusivitet i Danmark. Nu online: Opgørelse: Biograf-eksklusivitet er skrumpet men danske film holdes i jerngreb.Flere nyheder

Guide til HDMI CEC: Styr boksen med TV'ets fjernbetjening – og vice versa

20 May 2022 |

LGs 2022 OLED TV er landet i butikkerne (inkl. 42")

19 May 2022 |

Oversigt: TCL 2022 TV

18 May 2022 |

Nu lanceres Pluto TV, der udfordrer hele tv-branchen

18 May 2022 |

Android TV vs. Google TV: Forskelle og TV-modeller

17 May 2022 |

Danske priser på Panasonics 2022 OLED & LCD TV

17 May 2022 |