Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonQD-OLED er billigere end forventet - FlatpanelsDK

QD-OLED er billigere end forventet

18 Mar 2022 | Rasmus Larsen |

Samsung og Sony har afsløret de første QD-OLED TV, mens Dell har lanceret første QD-OLED monitor. Nye skærmteknologier er normalt meget dyre, men det er ikke tilfældet her.

Lovende start for QD-OLED

Flatpanels har allerede set QD-OLED i aktion over flere omgange og teknologien er spektakulær. QD-OLED er OLED-skærmteknologi kombineret med 'quantum dots' (kvanteprikker), som begge har været tilgængelige – særskilt – i forbrugerprodukter i næsten et årti. Vi havde derfor ikke forventet, at QD-OLED ville nærme sig microLED-prisniveau. Omvendt havde vi heller ikke forventet, at QD-OLED mere eller mindre kunne matche nuværende OLED TV på pris i det første år. Det er en positiv overraskelse, at QD-OLED er billigere end forventet. Samsung har bekræftet, at deres 55- og 65-tommer S95B QD-OLED TV i USA koster hhv. 2200 og 3000 dollars, hvilket er nogenlunde det samme som LG C2 i Europa. LG har ikke annonceret amerikanske priser endnu.

Samsung S95B OLED TV

Samsungs første QD-OLED TV, S95B

Sonys A95K QD-OLED TV kommer på rygteplan til at koste 3000 og 4000 dollars, hvilket ligeledes er billigere end forventet for et Sony flagskib og de første QD-OLED TV fra et andet premium-brand end Samsung. Og så er der Dell Alienwares 34-tommer QD-OLED gaming-monitor, som er tilgængelig nu i USA for 1300 dollars. Dette er betydeligt billigere end high-end LCD-monitorer til gaming, der leverer markant dårligere billedkvalitet og responstid sammenlignet med QD-OLED. Samsung planlægger at lancere sin egen QD-OLED gaming-monitor senere på året, den såkaldte Odyssey G8QNB . Vi forventer, at denne bliver billigere end Dells udgave. Det er en lovende start for QD-OLED, og ​​det er bemærkelsesværdigt fordi Samsung Displays QD-OLED er det første rigtige alternativ til LG Displays WOLED, som i øjeblikket anvendes i alle eksisterende OLED TV på markedet fra alle mærker.

Første QD-OLED TV – specifikationer

Flatpanels

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Netflix' satsning på live-sport begynder at tage form

29 Mar 2024 |

Apple eksperimenterer med sport i 8K 3D

29 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i april

29 Mar 2024 |

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |