Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonPrisuddeling: Netflix scorer fire Robert-priser for 'Kastanjemanden' - FlatpanelsDK

Prisuddeling: Netflix scorer fire Robert-priser for 'Kastanjemanden'

07 Feb 2022 | Per Fanefjord Laursen |

Netflix’s Kastanjemanden var den store vinder af de prestigefyldte Robert-priser i tv-kategorierne, da priserne blev uddelt lørdag aften i Tivoli Hotel & Congress Center i Københavns centrum.

Robert-priserne er filmbranchens traditionelle og prestigefyldte prisuddeling, der både belønner film og tv. 

Prisen for Årets tv-serie gik i år til Netflixs roste kriminalserie, Kastanjemanden, der var i konkurrence med Den som dræber – Fanget af mørket sæson 2, Efterskolen, Equinox og Sneengle. 


Kastanjemanden

Holdet bag Kastanjemanden, efter de lørdag vandt en Robert for årets bedste tv-serie. Foto: Flatpanels

Prisen for årets korte tv-serie snuppede Fredløs vist på DR3 og DRTV. Årets mandlige og kvindelige tv-hovedroller tilfaldt til henholdsvis Besir Zecin (Fredløs) og Danica Cucic (Kastanjemanden). Faglig anerkendelse for Årets bedste tv-biroller gik til David Dencik og Iben Dorner – begge skuespillere fra Kastanjemanden.

Kastanjemanden

Holdet bag DR3s Fredløs på scenen i Tivoli Hotel og Congress center, da de lørdag vandt en Robert for årets bedst korte tv-serie. Foto. Flatpanels

Streamingtjenester vinder anerkendelse

Da nomineringerne til Robert-priserne blev offentliggjort i januar, stod det klart, at DR og TV 2 dominans nu udfordres af streamingaktørerne. Årets nomineringer i tv-seriekategorierne afslørede, at magtbalancen mellem traditionelt tv og streaming er forskudt. Tv-kategorierne har historisk været præget af DR og TV 2 titler.  Men i år var de udfordret af Netflix, der var nomineret for Equinox og Kastanjemanden. Der var også én nominering til Viaplays genoplivning af kriminalserien Den som dræber. I kategorien Kortere tv-serier var HBO Max nomineret for Kamikaze, Netflix for juleserien Nisser, Viaplay med anden sæson af Forhøret og YouSee-kanalen See (før Xee) med 33.  Tv-eksperten Keld Reinicke kaldte det nye magtforhold et sundhedstegn. - "En ny magtbalance signalerer mangfoldighed. Den viser os, at 30 års monopol på, hvad den rigtige serie er, heldigvis er under forandring. Jeg tror, det vil styrke hele branchen – også DR og TV 2 – at der er flere stemmer, med forskellig smag, der har penge til at lave serier, og kan vælge hvad de tror på," sagde Keld Reincke til Flatpanels. Samme skred i magtbalancen ses ved TV-Prisen, der uddeles den 26. marts.

Årets Robert 2022

Årets tv-serie: Kastanjemanden Årets korte tv-serie: Fredløs Årets danske spillefilm: Hvor kragerne vender Årets dokumentarfilm: Flugt Årets engelsksprogede film: Nomadland Årets ikke-engelsksprogede film: De uskyldige

Om Robert Prisen

Robert statuetten er lille af format, men den vejer tungt i betydning for alle film- og tv-professionelle. Det er deres kollegaer i FilmAkademiet, der nominerer og vælger modtagerne af den prestigefulde pris.  FilmAkademiet har som formål at fremme filmkunsten i Danmark, og uddelingen af de eftertragtede Robert-priser er det årlige højdepunkt for medlemmerne og branchen. Priserne har været uddelt hvert år siden 1984 til de der har udmærket sig inden for de filmfaglige discipliner i det forgangne år. FilmAkademiet blev stiftet i 1982 og Robert-prisen kan i baggrund og fundats sammenlignes med den amerikanske Oscar, den franske César og den engelske BAFTA. Tv-kategorierne blev tilføjet i 2012. Statuetten har navn efter dens formgiver, den internationalt anerkendte modernist Robert Jacobsen, som også var en stor filmelsker.  Nomineringerne offentliggøres primo januar og prisuddelingen finder sted hvert år i starten af året.
Flatpanels

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

'Dune 2' kan nu købes og lejes i 4K Dolby Vision & Atmos – se priser

16 Apr 2024 |

Bekræftet: Disney+ får Europa League & Conference League i Danmark

16 Apr 2024 |

Streamingforbruget når nye højder Danmark

16 Apr 2024 |

Altibox udmelder store prisstigninger på tv-pakker

16 Apr 2024 |

DTS:X lander på Disney+ i maj med 18 Marvel-film og Queens-koncert

15 Apr 2024 |

Medie: Disney tæt på store fodbold-rettigheder i Danmark

15 Apr 2024 |