Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonOL 2022 i Beijing optages og transmitteres i 8K i hjemlandet - FlatpanelsDK

OL 2022 i Beijing optages og transmitteres i 8K i hjemlandet

27 Jan 2022 | Rasmus Larsen |

China Media Group har lanceret deres første 8K-kanal, CCTV 8K, i Kina for at transmittere Vinter-OL på store offentlige skærme. Ingen internationale broadcastere har meldt planer ud.

Vinter-OL i 8K UHD

Det var planen, at Sommer-OL 2020 i Tokyo skulle have markeret den virkelige start på 8K i tv-sammenhæng, men projektet løb ud i sandet og endte som en lokal teknologifremvisning i Japan. Sony havde 8K TV klar, men Panasonic droppede sine planer om at lancere 8K TV i forbindelse med de olympiske lege i hjemlandet japan. Bestræbelserne på at realisere 8K fortsætter og OL 2022 i Beijing vil blive optaget, produceret og transmitteret i 8K Ultra HD. Igen vil det dog være begrænset til store skærme i offentligheden. Det står heller ikke klar, om der sendes i HDR (High Dynamic Range). - "China Media Group (CMG) lancerede mandag "CCTV-8K", en 8K ultra-high-definition tv-kanal, for at udsende de kommende vinter-OL 2022 i Beijing til publikum," udmeldte China Media Group i denne uge. "For at opfylde målet om at præsentere Beijing 2022 i 8K ultra-high-definition teknologi, har CMG fremskyndet konstruktionen af det relevante produktions- og udsendelsessystem og har accelereret den hurtige vækst af hele den industrielle kæde, der dækker 8K tv-produktion, udsendelse og transmission." China Media Group oplyser, at de har opsat store skærme på offentlige steder rundt om i Kina, herunder på togstationer langs hurtigtogforbindelsen imellem Beijing og medværtsbyen Zhangjiakou.

Beijing 2022 Olympics

OL 2022 i Beijing starter den 4. februar

OL som teknologisk løftestand

Ingen internationale broadcastere har annonceret planer om at distribuere legene i 8K HD vha. optagelserne fra Beijing. Herhjemme sidder DR, TV 2 og Discovery+ på rettighederne til Vinter-OL 2022 og ingen af de tre er nået videre end Full HD. Sommer-OL 2008 i Beijing markerede et af de store skridt for HD-transmission i branchen, men det var først under Sommer-OL 2012 i London, at danskerne fik syn for sagen og det tog adskillige år før HD blev fast inventar på sendefladen. Dele af Sommer-OL 2012 i London blev desuden transmitteret i 4K, men selv i dag er 4K langt fra normen, hvorfor det står klart, at 8K er i sin spæde fase. OL 2022 i Beijing starter den 4. februar og afsluttes den 20. februar. Det kan ses på DR, TV 2 Play og Discovery+.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |

Sportsanalytiker: Usikkert om Europa League gør en forskel for Disney+

22 Apr 2024 |

Ny type OLED går i masseproduktion i december 2024

22 Apr 2024 |