Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonAnalyse: Max-lancering sender HBO tilbage i nordisk streaming top-3 - FlatpanelsDK

Analyse: Max-lancering sender HBO tilbage i nordisk streaming top-3

13 Jan 2022 | Rasmus Larsen |

Lanceringen af HBO Max i Norden har mere end opvejet tabet af abonnenter efter Game of Thrones sluttede, ifølge analyseselskabet Mediavision. Det har samtidig løftet hele markedet.

HBO Max comeback

HBO mistede omtrent 400.000 nordiske husstande ud af knap 2 mio. i perioden fra afslutningen af Game of Thrones til lanceringen af HBO Max, ifølge analysen. Efter lanceringen af HBO Max har man trukket over 635.000 ekstra husstande i butikken, så tallet i Norden nu ligger på 2,2 mio. – 20% af husstandene. Dermed er HBO Max tilbage i den nordiske top-3 blandt abonnementstjenester med video, hævder Mediavision. - "Genopretningen beløber sig til mere end 635.000 nye abonnementshusstande. HBO har dermed genvundet sin position som den tredjestørste SVOD-tjeneste i Norden med 2,2 millioner abonnerende husstande. Dette er det højeste antal for HBO nogensinde registreret af Mediavision," fremgår det af analysen. Netflix er førende i Norden. Det oplyses ikke, hvilken tjeneste der er nummer to, men der er sandsynligvis tale om Viaplay. Gallup sagde i november 2020, at Disney+ havde overhalet HBO Nordic i Danmark, men det er muligt, at seneste udvikling ligeledes har rykket på den danske magtbalance.

HBO Max Apple TV app

HBO Max har bl.a. indgået aftale om nye film fra Warner Bros. Foto: Flatpanels

Bidrager til markedsvækst

Mediavision noterer sig ydermere, at lanceringen af HBO Max har øget det gennemsnitlige antal af streamingabonnementer i Norden. Det samme skete, da Disney+ trådte ind. - "Vores konklusion er, at på trods af et klart modnende marked med hensyn til SVOD-husstandspenetration, kan vi stadig forvente en fortsat vækst af abonnementer. Efterspørgslen efter stærkt indhold har stadig ikke nået sit højdepunkt i Norden," fremgår det. Læs også: HBO Max i Danmark: Første indtryk (og målinger af billed/lydkvalitet) HBO Max blev lanceret i Norden den 26. oktober 2021 til en kraftigt reduceret pris. Samtidig forkortede man biografeksklusiviteten på Warner-film fra ca. 120 dage til 45 dage. En håndfuld af disse film kan streames på HBO Max i 4K Dolby Vision på billedsiden og Dolby Atmos på lydsiden. HBO Max koster i Danmark 79 kr/md. eller 599 kr/år. på hbomax.com/dk.



Flere nyheder

Kan YouSee Play betale sig?

23 Sep 2022 |

Google lancerer ny Chromecast med Google TV og 1080p HDR

23 Sep 2022 |

Førende produktions-selskaber frygter fortsat produktionsboykot

23 Sep 2022 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i oktober

22 Sep 2022 |

Google vil udbrede licensfrie alternativer til Dolby Vision & Atmos

22 Sep 2022 |