Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason8K Association opdaterer 8K TV specifikation – Amazon slutter sig til - FlatpanelsDK

8K Association opdaterer 8K TV specifikation – Amazon slutter sig til

29 Dec 2021 | Rasmus Larsen |

Fra 2022 vil 8K Association (8KA) tage en opdateret 8K TV specifikation i brug, der dækker nye spilfunktioner og flere video-formater. Amazon Prime Video slutter sig til initiativet.

8K TV specifikation

8K Association har en gruppe TV-producenter, såsom Samsung og Panasonic, og andre selskaber i ryggen. Formålet er at promovere 8K-økosystemet. Som del af initiativet har man skabt en 8K TV specifikation, certificering og logo. - "Ud over de eksisterende krav til opløsning, luminans, farve og tilslutningsstandarder, der sikrer kraftfuld storskærmsydeevne, anerkender 8K Association Certified logoprogrammet nu et bredere sæt af videodekodningsstandarder, der vil fremme den bredere tilgængelighed af 8K streamingindhold," annoncerede 8KA forud for CES 2022. Blandt 8K-videoformater findes AV1 og VVC, men det specificeres ikke, hvilke video-codes, der indgår, idet den fulde 8K TV specifikation ikke blev publiceret. Den nye specifikation, der tages i brug fra 2022, stiller nye krav om spilfunktioner, konkret Auto Low Latency Mode (ALLM) og Variable Refresh Rate (VRR) via HDMI 2.1 idet "gaming på 8K TV forventes at blive et vigtigt brugsscenarie" i fremtiden. 8KA har på nuværende tidspunkt certificeret over 80 TV-modeller. En liste kan findes her. LG og Sony er ikke medlemmer af 8K Association.

8K Association

Samsung er en af de bærende kræfter bag 8K TV Association

ACR og nye medlemmer

Herudover har 8KA kigget nærmere på at bruge såkaldt Ambient Contrast Ratio (ACR) som kriterie under specifikationen. Det vedrører billedkvalitet ved forskellige lysniveauer i omgivelserne, altså hhv. dag, aften og nat. Organisationens ACR-test måler reflektionsgraden på TV'et med et testmønster i både oplyste og mørke omgivelser, og definerer nogle målværdier for hvert scenarie, som skærmene skal opfylde. - "Vi har diskuteret ACR i mere end et år som et nyt emne, og det blev endelig inkluderet i V2.1.0," sagde KG Lee, formand for Technology Work Group. "ACR-specifikationen er på nuværende tidspunkt valgfri ift. certificering, men medlemmer er forpligtet til at levere dataene, så vi kan optimere bestået- og ikke bestået-kriterierne til et fremtidigt obligatorisk krav." Afslutningvis bekræftede 8KA, at Amazon Prime Video, indholdsfirmaet 4by4, testfirmaet UL (Underwriter Laboratory) og TV-producenten Changhong har sluttet sig til initiativet som medlemmer. Amazon er vel nok den mest interessante tilføjelse idet det antyder, at Prime Video gør klar til at tilbyde 8K-indhold via streaming. - "8K Association omfavner disse nye medlemsvirksomheders mål og arbejder sammen med deres arbejdsgrupper for at muliggøre branchens fremskridt, der kan føre til 8K-streamingtjenester," sagde Chris Chinnock, 8KA Executive Director.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |

Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

17 Apr 2024 |

Sony vender blikket mod 4000 nits som næste skridt for HDR

17 Apr 2024 |

Første lyt: Sonys 2024 Bravia Theatre soundbarer, 360-lydsystem

17 Apr 2024 |

DR melder om succes med nyt DRTV-arkivtilbud

17 Apr 2024 |