Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonUndersøgelse: 60% af danskerne bruger TV'et til at koble fra - FlatpanelsDK

Undersøgelse: 60% af danskerne bruger TV'et til at koble fra

06 Dec 2021 | Rasmus Larsen |

Efter en travl hverdag vælger mange danskere at sætte sig foran TV'et for at koble fra. Faktisk hele 60% af de adspurgte danskere, hvilket er en større andel end hos vores nordiske naboer.

TV som middel til afslapning

Mobiltelefonen er blevet en populær enhed til kommunikation, nyheds- og informationssøgning samt underholdning, men TV'et har stadig sin 'lean back'-rolle, hvor man passivt bliver underholdt og kan slappe af. - "En ny undersøgelse for Samsung viser nemlig, at 60% af de adspurgte danskere hver dag kobler af ved at se TV. Og sammenligner man med de tre andre nordiske lande, så indtager Danmark førstepladsen i at slappe af foran TV’et. Finnerne er dem, der kommer tættest på os med 56% efterfulgt af Sverige (53%) og Norge (52%)," siger Norstat og Samsung, der står bag undersøgelsen.

Samsung The Frame

Samsung har i senere år øget satsningen på 'livsstil-TV'. Foto: Samsung

Når TV'et kører, så føler flere danskere (49%) sig også "helt afstresset" i forhold til seere i resten af Norden (38% i Norge, 24% i Sverige, 24% i Finland). Det fremgår ikke af undersøgelsens resultater, hvordan reklameafbrydelser på tv-kanaler spiller ind ift. seernes afslapningsniveau. Slutteligt peger undersøgelsen på, at jo ældre man bliver desto mere tv ser man. Over totredjedele af danskere over 60 år ser tv hver dag. Samsung har igangsat undersøgelsen i forbindelse med arbejdet på at skabe livsstil-TV, altså modeller som Serif TV og The Frame, hvor der på sidstnævnte kan fremvises digital kunst, når skærmen ikke er i brug.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er blevet foretaget af Norstat på vegne af Samsung i november 2021. 949 respondenter blev adspurgt i Danmark, hvoraf aldersgrupperne går fra 18 år. Undersøgelsens stikprøve tager afsæt i de 70.000 rekrutterede i Norstats onlinepanel, for at kunne afspejle befolkningen på bedst mulig vis.
FlatpanelsFlere nyheder

Kan YouSee Play betale sig?

23 Sep 2022 |

Google lancerer ny Chromecast med Google TV og 1080p HDR

23 Sep 2022 |

Førende produktions-selskaber frygter fortsat produktionsboykot

23 Sep 2022 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i oktober

22 Sep 2022 |

Google vil udbrede licensfrie alternativer til Dolby Vision & Atmos

22 Sep 2022 |