Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonPluto TV kommer til Danmark som gratis kanal- & streamingtjeneste - FlatpanelsDK

Pluto TV kommer til Danmark som gratis kanal- & streamingtjeneste

29 Nov 2021 | Rasmus Larsen |

ViacomCBS, der står bag Paramount+, søsætter Pluto TV i Danmark næste år. Det er en tv- og streamingtjeneste, hvor kanaler og indhold er gratis med reklamer. Pluto Tv opsluger Viafree.

Viafree udfases og opsluges

På de eksisterende 26 markeder har Pluto TV 54 mio. månedlige aktive brugere, ifølge ViacomCBS. Nu kommer tjenesten til Danmark, hvor den kan vise sig at skubbe til balancen mellem tv-kanaler og streamingtjenester. Det bemærkelsesværdige ved Pluto TV er, at det er en gratis tjeneste, hvor indholdet serveres som kanaler via streaming og apps. Kanalerne afbrydes lejlighedsvis af reklamer, ligesom det kendes fra kanaler i tv-pakken, hvor man som kunde dog betaler for adgang. Pluto TV lanceres i Danmark, Norge og Sverige i samarbejde med NENT. Det betyder konkret, at NENTs nuværende tjeneste Viafree, der ligeledes er gratis med reklamer, udfases og foldes ind i Pluto TV. Det giver et katalog af dansk indhold, som kan streames on-demand. - "At fortsætte med at udvide Pluto TV som verdens førende gratis reklamefinansierede streaming TV-tjeneste er et kerneelement i vores streaming strategi, og vi er meget glade for gå ind i dette partnerskab med NENT Group for at skabe denne nye og udvidede version af Pluto TV. Kombinationen af vores globale indhold og Pluto TVs førende teknologiske platform, sammen med NENT Groups størrelse på annoncemarkedet og stærke lokale Viafree-indhold, vil positionere Pluto TV som den førende spiller på det voksende FAST/AVOD område," siger Raffaele Annecchino, adm. direktør for ViacomCBS internationalt. Dermed vil Pluto TV omfatte både lineære tv-kanaler og arkiv-indhold.

Pluto TV

Pluto TV kommer til Danmark som gratistjeneste

Et marked i vækst

Markedet for gratis, reklamefinansierede tjenester med kanaler er et relativt nyt område i Danmark og Norden, men har de seneste år oplevet markant vækst i USA, hvor Pluto TV konkurrerer med bl.a. Amazons IMDb TV, Roku Channel, Tubi og Peacock.
FAST (Free Ad-supported Streaming TV)
Kanaler, eller lineært tv, streamet gratis med reklamer

AVOD (Advertising-based Video On Demand ):
Arkivindhold streamet gratis med reklamer
Man kan forvente indhold fra flere partnere samlet i tematiske kanaler som Pluto TV Movie, Pluto TV Crime, Pluto TV History og Pluto TV Comedy. På Viafree-fronten nævnes Paradise, Luksusfælden og Familien fra Bryggen. Der fremhæves desuden ViacomCBS-titler som The Hills, Awkward, MTV Unplugged og Catfish. I USA findes Pluto TV bl.a. til Android TV, Chromecast, Apple TV, LG Smart TV, Samsung Smart TV og PlayStation samt iOS og Android. I USA er der mere end 100 kanaler på platformen og over 1000 titler i arkivet, men planerne for Danmark afsløres først tættere på lanceringen, som sker i løbet af 2022. Det er NENT, der skal stå for reklamesalget på Pluto TV. - "Vi er glade for at have fundet en ny og stærkere vej frem for Viafree gennem dette innovative partnerskab, der skaber betydelig værdi for alle parter. Seerne kan nyde Viafrees mest elskede formater, som en del af Pluto TVs brede FAST og AVOD-tilbud, samtidig med, at vi er i stand til at tilbyde annoncørerne et endnu mere attraktivt produkt," siger Anders Jensen, President og CEO, NENT.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |