Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDisneys nye animationsfilm rammes af biograf-konflikten - FlatpanelsDK

Disneys nye animationsfilm rammes af biograf-konflikten

24 Nov 2021 | Rasmus Larsen |

Konflikten mellem Disney og Nordisk Film trækker i langdrag og kræver endnu et offer. Animationsfilmen Encanto, som høster roser, holdes ude af mange danske biografer.

Magien holdes ude

Ved denne uges premiere viser kun 18 danske biografer Encanto, ifølge eBillet.dk og Kino.dk. Det er næsten uændret ift. Marvels Eternals og det er kun et lille udsnit af de danske sale. Ternet Ninja 2 spillede f.eks. i 89 biografer. Encanto er en animeret familiefilm fra skaberne af Frost og Zootropolis. Det er en mellemstor satsning fra Disney, som var planlagt til at spille i julemåneden, hvor familier traditionelt valfarter til de mørke sale. Encanto har fået ros af anmeldere. Landets næststørste biografkæde CinemaxX slår dørene op, men Disney og Nordisk Film Biografer har endnu ikke fundet fælles fodslag. Derfor kan filmen ikke opleves i landets største biografkæde, foruden en række andre biografer landet over. - "Vi har endnu ikke en aftale med Disney på plads, hvilket er årsagen til at vi ikke viser 'Encanto' eller Disneys øvrige film på nuværende tidspunkt. Vi er i løbende dialog med Disney om de kommercielle betingelser og håber naturligvis, at vi snarligt lander en aftale som begge parter bliver tilfredse med," siger Casper Bonavent, direktør i Nordisk Film Biografer, til Flatpanels.

Forkortet eksklusivitet

Disney havde varslet, at Encanto kun ville få 30 dages eksklusivitet i biografen. Disney Danmark bekræfter, at dette også er tilfældet herhjemme, hvor filmen fra den 24. december vil indgå i Disney+ abonnement. Det er en yderligere reduktion i forhold til de 45-70 dage, som Disney har eksperimentet med for nylig ved premiererne på Free Guy og Shang-Chi. Warner Bros har ligeledes kæmpet med danske biografer om at finde en ny samarbejdsmodel. I forbindelse med lanceringen af HBO Max i Danmark landede parterne på 45 dages eksklusivitet til biografer før nye film kan streames hjemme i stuen på HBO Max. Heller ikke Disneys West Side Story, som er instrueret af Steven Spielberg, eller Kingsman 3: The King's Man står på nuværende tidspunkt til at få brede premierer i danske biografer.

Om Encanto

Walt Disney Animation Studios “Encanto” er beretningen om en helt usædvanlig slægt: familien Madrigal, som bor godt gemt væk i Colombias bjerge i et magisk hus, i en pulserende by, på et fabelagtigt, fortryllet sted ved navn Encanto. Encantos magi har skænket hvert af familiens børn et enestående talent, spændende fra superkræfter til helbredende evner - dvs alle børnene undtaget ét: Mirabel. Men da hun opdager, at den magi, der omslutter Encanto er truet, konkluderer Mirabel, at hun, det eneste almindelige medlem af familien Madrigal, måske er sin usædvanlige families eneste håb. Filmen indeholder helt nye sange af Emmy®, GRAMMY® og Tony Award® -vinderen Lin-Manuel Miranda (“Hamilton,” “Vaiana”) og er instrueret af Byron Howard (“Zootopia,” “To på flugt”) og Jared Bush (med-instruktør “Zootopia”), med-instrueret af Charise Castro Smith (forfatter på “The Death of Eva Sofia Valdez”) og produceret af Clark Spencer og Yvett Merino. Instrueret af Jared Bush, Byron Howard Skrevet af Charise Castro Smith, Jared Bush Produceret af Yvett Merino, Clark Spencer
FlatpanelsFlere nyheder

Apple TV 2022: Hvad vi forventer og håber at se

06 Oct 2022 |

Første kig: Philips' nye generation af Ambilight med Aurora

06 Oct 2022 |

Fem Bang & Olufsen produkter opdateres med Matter

05 Oct 2022 |

Hvorfor du ikke bør bruge PlayStation og Xbox til streaming

05 Oct 2022 |

Disney+ understøtter nu 4K HDR på PlayStation 5

05 Oct 2022 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i oktober

05 Oct 2022 |