Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonKulturminister: Store sportsbegivenheder tilbage på landsdækkede tv - FlatpanelsDK

Kulturminister: Store sportsbegivenheder tilbage på landsdækkede tv

19 Oct 2021 | Rasmus Larsen |

Kulturministeren vil have den såkaldte sportsliste, som sikrer store sportsbegivenheder på landsdækkende tv, tilbage i moderniseret form. Hun vil også kigge på høje priser på tv-rettigheder.

Vil have sportslisten tilbage

Danmark havde indtil 2019 en såkaldt sportsliste, der sikrede, at blandt andet OL, VM- og EM-slutrunder blev vist på landsdækkende tv-kanaler, altså DR og TV 2. Efter sportslisten blev ophævet har danskere til tider måtte søge mod mindre tv- og streamingtjenester for at se de største sportsbegivenheder. Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen mener, at det går imod danskernes nationale interesser. Hun vil samtidig rejse problemet med høje priser på tv-sportsrettigheder i EU-regi, lyder det. - "Jeg mener, at fodboldlandskampe og andre store sportsbegivenheder af national interesse bør kunne ses af størstedelen af befolkningen, da de bidrager væsentligt til fællesskabet i samfundet. Derfor bekymrer det mig, at en del af disse begivenheder vises på tv- stationer eller streaming-tjenester, der kun kan ses af en begrænset del af befolkningen," siger Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen og fortsætter: - "Det er regeringens holdning, at vi skal anvende alle håndtag, der kan være med til at ændre på den situation. Den såkaldte sportsliste, som den tidligere regering afskaffede, er et af disse håndtag, og jeg ønsker derfor at genindføre den." - "En ny sportsliste er ikke nok. Problemet er især de høje priser på tv-rettigheder, som ofte sælges gennem de internationale forbund. Jeg vil derfor rejse sagen for mine EU-kolleger for at undersøge, om vi kan gøre noget i fællesskab ved det." Kulturministeriet oplyser, at en ny sportsliste vil kræve indledende undersøgelse af, hvordan sportslisten kan tilpasses til at tage højde for danskernes ændrede vaner i forhold til flow-tv og streaming. Der skal desuden tages stilling til, hvilke sportsbegivenheder, der skal omfattes.

Fakta om den tidligere sportsliste

Den tidligere sportsliste indgik i en bekendtgørelse, der blev ophævet pr. 1. januar 2019 på baggrund af medieaftalen mellem den tidligere regering (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti) og Dansk Folkeparti. Sportslisten betød, at visse større sportsbegivenheder (OL, VM- og EM-slutrunder samt kvalifikationskampe i fodbold for herrer, VM- og EM-slutrunder og kvalifikationskampe i håndbold for herrer og damer) skulle tilbydes DR og TV2 til markedspris med henblik på så vidt muligt at sikre, at transmissionerne heraf kunne ses af hele befolkningen. Bekendtgørelsen fastlagde, at de pågældende sportsbegivenheder skulle transmitteres på tv-kanaler, som kunne modtages af 90 pct. af alle danske husstande. Der måtte ikke være udgifter for husstandene, bortset fra medielicens, betaling af tv-abonnement eller betaling for enkeltkanaler.
Flatpanels

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Rygte: PS5 Pro bliver tre gange så kraftig som PS5

18 Mar 2024 |

Første danske streaming-apps bekræftet til FireTV

18 Mar 2024 |

DRs nye tv-arkiv 'Gensyn' åbner i dag på DRTV

15 Mar 2024 |

Ny Beoconnect Core forbinder gamle B&O højttalere til ethvert TV

15 Mar 2024 |

TCL's næste flagskib forventes at have 14000 miniLED zoner, 6500 nits

13 Mar 2024 |