Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonRealme lancerer Google TV stick – alternativ til Chromecast - FlatpanelsDK

Realme lancerer Google TV stick – alternativ til Chromecast

13 Oct 2021 | Rasmus Larsen |

Chromecast er ikke længere den eneste eksterne Google TV-enhed. Kinesiske Realme har i dag præsenteret et Google TV stick med fjernbetjening og 4K HDR10+ support. Den koster ca. 350 kroner.

Google TV gennem HDMI

Ligesom den nye Chromecast så kan Realmes stick forbindes til enhver TV-skærm vha. HDMI (og USB til strøm). Det giver Google TV på skærmen med adgang til streamingtjenester som Amazon, Apple TV, HBO Max og Netflix. Det er en certificeret Google TV-enhed, hvilket betyder, at man får den nye Google TV-brugerflade, der bygger ovenpå Android TV. Man får fuld adgang til Google Play app-butikken. Man får også indbygget Chromecast og andre Google-funktioner. Google TV er endnu ikke officielt supporteret i Danmark, men man kan sagtens bruge apps og operativsystemet, dog med visse begrænsninger. Google TV sidder også i dette års nye Sony og TCL TV.

Realme Google TV

Realmes Google TV stick forbinder til dit TV's HDMI-port

Realme har ikke publiceret en specifikationsliste, men bekræfter, at den lille enhed kan håndtere 4K (op til 60fps), AV1 og HEVC dekodning, HDR10 og HDR10+, WiFi og Bluetooth 5.0. Den har en standard HDMI 2.0 port med en eller flere uspecificerede HDMI 2.1 funktioner – sikkert ALLM. Modsat Googles Chromecast og mere potente streamingbokse såsom Apple TV 4K og Nvidia Shield, så lader Realmes løsning til at mangle understøttelse af Dolby Atmos-lyd og Dolby Vision.

Realme Google TV

Realmes Google TV stick har indbygget Chromecast funktionalitet

Enheden er bygget på en AMLogic SoC med firkernet ARM Cortex-A35 CPU, 2GB RAM og 8GB indbygget lagerplads, hvoraf en portion dog optages af operativsystemet.. Fjernbetjeningen kommunikerer vha. Bluetooth, så det er ikke nødvendigt at pege på enheden, hvorfor den kan gemmes bag TV-skærmen. Der er på fjernbetjeningen fire sponsorknapper til streamingtjenester. Læs også: Test: Chromecast med Google TV Realme 4K Smart Google TV Stick – det fulde modelnavn – bliver tilgængelig inden længe fra realme.com og partnere. Den kan importeres og bruges i Danmark. I Indien koster den hvad der svarer til knap 350 danske kroner.

Realme Google TV

Fjernbetjeningen til Realmes Google TV stick
Flere nyheder

Philips lancerer sit første 77" OLED TV

15 Oct 2021 |

Lemus lancerer nyt lydmøbel og rykker ind hos HiFi Klubben

14 Oct 2021 |

Realme lancerer Google TV stick – alternativ til Chromecast

13 Oct 2021 |

Opgørelse: Markant større efterspørgsel på PS5 end Xbox Series X i Danmark

13 Oct 2021 |

Allente på vej med ny Android TV boks med 4K HDR

13 Oct 2021 |

HBO Max: Lav abonnementspris holder i mindst 12 måneder

12 Oct 2021 |