Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason"Programmet kan ikke ses på DRTV": Hvad DR siger til fejlen - FlatpanelsDK

"Programmet kan ikke ses på DRTV": Hvad DR siger til fejlen

19 Aug 2021 | Rasmus Larsen |

Bruger du DRTV på Smart TV eller set-top-boks, så er du måske stødt på indhold, som ikke kan afspilles. DR arbejder på at løse fejlen, men vil ikke sætte dato på.

Fejl skyldes HbbTV

Fejlen har i flere år plaget Smart TV og set-top-bokse fra bl.a. Altibox og Waoo. Når man forsøger at starte afspilning af visse tv-programmer, mødes man af en fejlmeddelelse med følgende eller lignende ordlyd: - "Programmet kan ikke ses på DRTVs Smart TV-app pga. begrænsninger i rettighederne. Men bare rolig, du kan se programmet via en internetbrowser på en computer: dr.dk/drtv, på Chromecast eller via vores andre TV / mobil-apps." Fejlen forhindrer afspilning af Mordene i Brokenwood sæson 7, Mageløse Madagaskar, Sydamerikas utæmmelige natur og en god portion andre tv-programmer. DR forklarer, at fejlen relaterer sig til HbbTV og kryptering, altså kopibeskyttelse af indhold. HbbTV er det system, som ligger bag 'den røde knap' på fjernbetjeningen samt DRTV apps til Smart TV fra LG, Panasonic og Samsung.   - "DRTV-platformen til HbbTV er udviklet, så vi understøtter så mange TV som muligt. Nogle udenlandske produktioner kommer med krav til en bestemt kryptering, der af og til udfordrer HbbTV-versionen," siger Troels Tornmark, produktmanager for DRTV, til Flatpanels.

Nye DRTV på Sony TV

DR bruger HbbTV både til 'den røde knap' og Smart TV

DR arbejder på en løsning

At fejlen ikke opstår i appen til Android TV hos bl.a. Sony og Philips, Apple TV-boksen samt Android- og iOS-mobilenheder, skyldes, at DRTV til disse platforme er en anden teknisk løsning – den er ikke bygget på HbbTV. DR arbejder på at løse fejlen på HbbTV ved at opdatere til en nyere generation. Danmarks public service-udbyder vil dog ikke sætte dato på og anbefaler, at man i mellemtiden benytter sig af en anden enhed. - "Det er vi opmærksomme på, og vi arbejder også på en opdatering til den næste generation af HbbTV som forventes at løse dette. Det er endnu for tidligt at sige, præcis hvornår den er klar, så derfor anbefaler vi, at man i mellemtiden benytter sig af en af de mange andre muligheder for at se DRTV, hvis man skulle opleve problemer," siger Troels Tornmark. DRTV har tidligere opdateret til HbbTV version 1.5 med henblik på åbne for tv-kanaler i tillæg til arkivindhold. Det gav knas med HbbTV på ældre Smart TV, som ikke understøtter nyeste version af HbbTV. Smart TV-platforme opgraderes sjældent efter salg.

Eksempler på tv-programmer med fejl

- Mordene i Brokenwood (sæson 7) - Under overfladen (sæson 1) - We are Lady Parts (sæson 1) - Under mistanke: Operation Lighthouse (sæson 1) - Professor T (sæson 1) - Harlots (sæson 1) - Den dømte (sæson 1+2) - Too Close (sæson 1) - Grace: Dødenkelt - Drabene på kyststien (sæson 1) - The Bay (sæson 2) - Normale mennesker (sæson 1) - Honour (sæson 1) - Mageløse Madagaskar - Sydamerikas utæmmelige natur - Forsinkelse på TV-Avisen tak til Martin Andersen for input
Flatpanels

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

TCL & Hisense vokser, LG & Samsung går tilbage på TV-markedet

11 Dec 2023 |

Politiker: Tech-giganter har ansvar for at bringe dansk tv til danskerne

08 Dec 2023 |

'Disney Juleshow' vises stadig på DR efter 'Disney Sjov'-stop

08 Dec 2023 |

Første indtryk: TCLs flagskib X955 løfter miniLED LCD, booster til 5500 nits

08 Dec 2023 |

LG udruller fuldskærms webOS til OLED og LCD TV fra 2019

07 Dec 2023 |

TV 2 Play streamer for første gang i HDR

06 Dec 2023 |