Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonOL: "DRTV er essensen af fuldstændig dækning" - FlatpanelsDK

OL: "DRTV er essensen af fuldstændig dækning"

16 Jul 2021 | Per Fanefjord Laursen |

DR sætter alle medieplatforme i spil for at levere 1.000 timers dækning af De Olympiske Lege fra Tokyo, der begynder i næste uge. DRTV får en særlig rolle i dækningen.

OL på DR

Danske mediebrugere kan som altid forvente mange timer direkte tv – som flow eller streamet – og opdateringer og sammendrag på tv, på radio, på mobil, tablet eller pc. OL er stadig i høj grad en live flow-tv event, men DRTV rykker op i rækken som nøgleplatform. DRTV har lagt sig i selen for at udfolde de muligheder og funktionaliteter, som et digitalt univers muliggør.
Troels Hauch Tornmark
Troels Hauch Tornmark, Produktchef for DRTV
- "DRTV er essensen af fuldstændig dækning med tre ekstra livekanaler og 1000 timers live OL, herunder også de smalle discipliner. Og med opdateret billedkvalitet og driftsstabilitet for alle brugere," siger Troels Hauch Tornmark, der er produktchef for DRTV, til Flatpanels.  Nyt er især de tre live-kanaler på DRTV, hvor der vises OL døgnet rundt. Den primære livekanal følger dysterne, hvor der kæmpes om guld, mens de to andre OL-kanaler fokuserer på mindre profilerede discipliner. Læs også: DRTV åbner tre ekstra livekanaler under OL

4K overvejes til on-demand

Samtlige udsendelser fra OL i Tokyo produceres af arrangørerne i 4K-opløsning med HDR (High Dynamic Range) samt Dolby Atmos-lyd, men DR prioriterer lidt anderledes. - "Til OL har DRTV skruet op for billedkvaliteten til den høje og klare billedkvalitet fuld HD 1080p50, der er særligt velegnet til sport. Fuld HD giver et meget detaljeret billede og viser en atlets eller bolds bevægelser knivskarpt," siger Troels Hauch Tornmark.  - "Vi prioriterer at levere en god kvalitet til alle brugere, så vi går ikke med 4K til dette OL. Status på billedkvalitet er, at vi eksperimenterer med 4K billeder til on-demand sening, men live-billeder i 4K ligger lidt længere fremme." Han oplyser, at det nye 1080p50 streaming-signal (med 8 Mb/s bitrate) er til rådighed på alle enheder og platforme.   

DRTV i udlandet

Muligheden for at se DRTV på sommerferien gælder også OL

Lyd er hårfin balance

DRTV sender ikke i Dolby Atmos-lyd, som japanerne producerer de Olympiske Lege i. Dolby Atmos er såkaldt objekt-baseret lyd, der er næste skridt efter kanal-baseret surround sound. - "Vi går efter den bedst mulige lydkvalitet til så mange så muligt, så signalet er ikke i Dolby Atmos, som måske bedst kommer til sin ret, når man ønsker biografoplevelsen. På DRTV er lyden en hårfin balance mellem forståelig tale, musik og baggrund."   Hvilke erfaringer med DRTV vil du fremhæve fra EM i fodbold, som tegner godt for OL? - "Jeg vil fremhæve den succes, vi oplevede med, at danskere på ferie i Europa for første gang kunne logge på DRTV og se danske kampe i samme høje billedkvalitet på tværs af devices. Interessen for at logge på fra ferien i Europa tredobledes under EM, så det er helt sikkert en mulighed, brugerne har taget godt imod," afslutter Troels Hauch Tornmark.  For at streame OL under sommerferien i Europa, kræver det, at man logger ind på DRTV og bekræfter sin danske bopæl med NemID. Det giver adgang til alle programmer og alt live-tv i de lande, som fremgår af tabellen nederst. De Olympiske Lege bliver uden publikum i Tokyo, men du kan kigge med hjemme i stuen fra den 23. juli.

Fakta: Disse sportsgrene sendes live på DR

DR og Discovery deler rettighederne til at sende live på flow-tv ligeligt ud fra nedenstående skema. Så snart en live-begivenhed på Discoverys kanaler er slut, har DR ret til at vise den både i fuld længde og i forkortede versioner. OL 2020 sendefordeling

Sådan ser du DRTV på din ferie

- Log ind på DRTV - Bekræft med NemID, at du har dansk bopæl - Du kan nu se DRTV via din mobil, tablet eller internetbrowser Når du er logget ind, kan du se OL og alle programmer og alt live-tv på DRTV i disse lande: Belgien, Bulgarien, Cypern, Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederlandene, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn og Østrig.
Flatpanels

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i oktober

29 Sep 2023 |

Streamingtjenesten Nordisk Film+ hæver prisen

29 Sep 2023 |

Raspberry Pi 5 tilføjer understøttelse af HDR, op til 4K60

28 Sep 2023 |

2024 LG OLED TV forventes at få mere kraftfuld 'Alpha 10' processor

28 Sep 2023 |

Meta Quest 3 lander 11. oktober til priser fra 4.400 kroner

28 Sep 2023 |

Streaming-kalenderen: Nyt på HBO Max i oktober

28 Sep 2023 |