Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasontvOS 15 med Spatial Audio (AirPods), HomePod mini parring, mere - FlatpanelsDK

tvOS 15 med Spatial Audio (AirPods), HomePod mini parring, mere

07 Jun 2021 | Rasmus Larsen |

Apple har i dag præsenteret nyheder til tvOS på Apple TV. Den næste store opdatering byder på Spatial Audio med AirPods, HomePod mini integration, understøttelse af tabsfri lyd, nye pauseskærme, SharePlay mm.

tvOS 15 med fokus på lyd

Efter at have lanceret 'Spatial Audio' (rumlig lyd) på iOS, udvides funktionaliteten til Apple TV med tvOS 15. Selskabet siger, at det vil virke med "dynamic head tracking" på AirPods Pro og AirPods Max. Det kræver desuden, at streamingtjenesten understøtter det i sin app. - "Rumlig lyd med dynamisk registrering af hovedbevægelse giver den film eller video, du ser, en omsluttende lyd som i biografen, så det føles, som om lyden kommer fra hele rummet. Lydfeltet forbliver knyttet til enheden, og stemmen forbliver hos skuespilleren eller handlingen på skærmen," lød det ved lanceringen. Med tvOS 15 kan man tilslutte AirPods til Apple TV med et tryk på fjernbetjeningen, når man er nær skærmen.

tvOS 15

Spatial Audio kommer til Apple TV med tvOS 15

Apple bekræftede, at Dolby Atmos-musik lanceres i dag. Det vil være supporteret på bl.a. Apple TV 4K (1. og 2. generation), når boksen er forbundet itl hovedtelefoner. Det vil også virke på HomePod samt Apple TV 4K forbundet til et kompatibelt Dolby Atmos-højttalersystem. Funktionaliteten kræver tvOS 14.6. Læs også: Første lyt: Spatial Audio i film & Dolby Atmos musik på Apple TV 4K Lossless audio, eller tabsfri lyd, er kommet med tvOS 14.6. Det skal aktiveres manuelt under Indstillinger -> Apps -> Music. Det er allerede muligt at vælge HomePod som fast højttaler til Apple TV-boksen. Med opdateringerne vil det blive muligt også at parre HomePod mini til Apple TV.

tvOS 15

Apples efterårs-nyheder til hjemmet, herunder Apple TV

Andre nye funktioner

Apple TV appen får en ny 'Share with you'-række, hvor man får anbefalinger fra venner og familie samt en ny 'For all of you'-række, der anbefaler film og serier, hvor alle brugernes præferencer tages i betragtning. Selskabet nævnte, at man senere i år vil kunne spørge Siri på HomePod mini om at afspille en konkret film eller tv-serier på Apple TV-boksen uden at løfte fjernbetjeningen. Siri virker dog endnu ikke på dansk på HomePod, der heller ikke sælges officielt i Danmark. Med opdateringen kommer der nye pauseskærme på Apple TV, om end det ikke blev nærmere specificeret, hvad vi kan se frem til. Det bliver muligt at "lade folk bruge Face ID eller Touch ID på deres iPhone eller iPad til at autorisere køb og login" i tvOS apps. Det vil desuden blive muligt at aktivere og deaktivere notifikationer særskilt for hver app. Der kommer nyheder på HomeKit, så det blandt andet er muligt at se flere kamera-feeds på Apple TV samtidig. En ny SharePlay-funktion lader brugere se en film sammen med venner og familie via et gruppekald i FaceTime. Videoen vil kunne deles til Apple TV. Det vil virke med Apple TV+ samt andre streamingtjenester som Disney+, HBO Max, Paramount+ og Twitch. Disney+ har allerede 'GroupWatch' så det er uklart, hvordan de to systemer vil tale sammen. tvOS 15 forventes klar til efteråret på Apple TV HD, Apple TV 4K (2017) og Apple TV 4K (2021).

tvOS 15

SharePlay er Apples version af samsening, som er bundet op på FaceTime

tvOS 15

tvOS 15

tvOS 15

tvOS 15
Flere nyheder

Ingen 120Hz Dolby Vision gaming på Xbox? LG, Sony & Panasonic svarer

17 Jun 2021 |

Apple Mac får VRR-support for mere flydende gameplay

16 Jun 2021 |

Ingen planer om reklamer på Disney+, siger topchef

16 Jun 2021 |

SF Kids lukker og indholdet rykkes til C More

16 Jun 2021 |

Xbox ræser mod next-gen med 'største eksklusive spil lineup hidtil'

15 Jun 2021 |