Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonMangel på PS5 & Xbox konsoller kan vare året ud - FlatpanelsDK

Mangel på PS5 & Xbox konsoller kan vare året ud

05 May 2021 | Rasmus Larsen |

Knap et halvt år efter lanceringerne af PlayStation 5 og Xbox Series X er det stadig meget vanskeligt at få fingre i de nye konsoller. Situationen kan vare ved i hele 2021, skriver Bloomberg. Det forsinker også spiludvikling.

Mangel på komponenter

En global pandemi, nedjustering af produktionsplaner, kraftigt stigende efterspørgsel, og en kamp om at sikre sig komponenter. Det er hovedingredienser i en global mangel på chip-komponenter, som rammer alt fra konsoller og TV til biler og tilbehør. Situationen har ramt Sony og Microsofts nye konsoller ekstra hårdt fordi de sælger i lavere styktal end andre typer elektronikprodukter. I kampen om komponenterne er det de største spillere, som har haft mest held med at sikre sig forsyninger, ifølge kilder. - "Alt dette har lukket hanen for købere af mindre volumen såsom producenter af biler og spilkonsoller: Nintendo Co., Sony og Microsoft Corp. har kæmpet med at producere nok Switch, PlayStation og Xbox konsoller i omtrent et år. Spilhardware-industrien forbereder sig på, at leverancerne bliver værre før de bliver bedre i 2021, hvilket potentielt kan påvirke næste julesæson, ifølge folk med indblik i sagen," skriver Bloomberg.

PS5 og Xbox Series X

Kan vare året ud

Bloombergs melding om, at manglen på konsoller kan vare helt frem til julesalget, afvises ikke af Sony. Direktør for Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, siger til Financial Times, at man på nuværende tidspunkt ikke kan garantere tilstrækkelige leverancer af PlayStation 5 til julesalget 2021. I en nylig melding til japanske Nikkei lyder det, at man forsøger at øge produktionen. - "Der er flere grunde til, at PS5 er svær at få fat på," sagde Jim Ryan. "Forsyning under den nye coronavirus har været meget kompliceret, og vi måtte begrænse vores distribution til online. Udbud og efterspørgsel efter halvledere er knap i hele verden. Vi beder vores leverandører om at give os mulighed for at øge produktionen, hvilken vil strømme ud på markedet i år." Hvad angår Microsoft, så kom seneste relevante melding i februar 2021, hvor Microsofts Investor Relations chef, Mike Spencer, fortalte The New York Times, at det begrænsede udbud vil fortsætte minimum juni ud.

Rammer også spiludvikling

Det var planen, at Halo Infinite skulle have været klar til lanceringen af Xbox Series X. Det har Microsoft ikke lagt skjul på, ligesom de heller ikke har lagt skjul på, at årsagen til forsinkelsen skyldes fjernarbejde pga. coronavirus. Spiludvikling til PlayStation, Xbox og Switch er over en bred kam blevet forsinket, skriver Bloomberg. Mange af de store konsolspil, som var planlagt til udgivelse i 2021, er udskudt til 2022 eller senere. - "Vær opmærksom på, at aftrykket på spiludvikling med hensyn til både hardware og software potentielt kan føre til udskydelser, idet mængden af tid, der bruges, forøges eksternt," sagde Nintendo-chef Shuntaro Furukawa sidste år. Nintendo Switch er lagervare hos flere danske forhandlere, men hverken PlayStation 5 og Xbox Series X kan købes i regulær handel på nuværende tidspunkt. - Kilde: Nikkei, FT, NYT, Bloomberg (2)Flere nyheder

'Hotel Transylvania 4' skipper biografen, har premiere på Amazon i dag

14 Jan 2022 |

Xbox Series X ejere klager over problemer med UHD Blu-ray afspilning

14 Jan 2022 |

Hollywoods Filmmaker Mode udbygges til at bruge lyssensorer i TV

14 Jan 2022 |

2021 blev et endnu dårligere dansk biografår end 2020

13 Jan 2022 |

Analyse: Max-lancering sender HBO tilbage i nordisk streaming top-3

13 Jan 2022 |