Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasontvOS 14.5 frigivet med PS5/XSX controller-support, 'Farvebalance'-kalibrering - FlatpanelsDK

tvOS 14.5 frigivet med PS5/XSX controller-support, 'Farvebalance'-kalibrering

26 Apr 2021 | Rasmus Larsen |

Apple har i dag frigivet tvOS 14.5 til Apple TV-boksene. Der er nyheder på match-funktionen, controller-support (PS5 og Xbox Series) og privatlivsbeskyttelse.

tvOS version 14.5

Efter flere ugers beta-test er tvOS 14.5 blevet klar, så alle brugere nu kan nyde mere eksakt videoafspilning. Det skyldes, at både heltalts og -brøkfrekvenser nu understøttes (bl.a. 24.000fps og 23.976fps). Det er den hellige gral for match af billedfrekvens. Med tvOS 14.5 tilføjes også understøttelse af PlayStation 5's DualSense controller samt Xbox Series X/S controllere på Apple TV. De nye controllere kan anvendes til alle spil fra Apple Arcade og app-butikken. Visse spil på Arcade såsom The Pathless – en PS5-lanceringstitel – understøtter vibration i controllere.

Apple TV spil-controllere

Apple TV er nu kompatibel med PS5 og Xbox Series X/S spil-controllere

Beskyttelse af privatliv

Lanceringen af tvOS og iOS 14.5 er startskuddet for Apples bredere overgang til et system, som reducerer sporing af brugerdata. Sporing er nu tilvalg i apps i stedet for fravalg. Selskabet kalder det 'App Tracking Transparency', , altså gennemsigtighed i app-sporing. Apples tiltag for at give brugerne mere kontrol over dataindsamling kommer i en tid, hvor andre TV-platforme bevæger sig i den modsatte retning ved at omfavne målrettede reklamer, som kræver indsamling af brugerdata. LG har netop introduceret en ny webOS-brugerflade efter opkøbet af ad-tech selskabet Alphonso, mens Roku har bebudet, at de vil skabe "en næste-generations TV reklame-platform". Den nye Google TV-brugerflade ovenpå Android TV bruger sin anbefalingsmotor til at vise reklamer.

Kalibrering af farver

Med tvOS 14.5 kommer 'Farvebalance'-kalibreringsfunktionen fra den nye Apple TV-boks også til de tidligere bokse. Herudover bliver den nye fjernbetjening kompatibel med de tidligere bokse. Der er kommet en ny funktion under 'Indstillinger -> Apps', som automatisk sletter apps på hjemmeskærmen, som ikke har været i brug i et stykke tid, for a frigøre plads. Siri virker nu på Apple TV i Irland, New Zealand og Østrig, men der er stadig intet nyt om Danmark. En relateret nyhed er AirPlay 2-support i Apple Fitness+ med iOS 14.5. Dermed kan træningsvideoer sendes over på AirPlay 2-kompatible TV fra LG, Samsung, Sony m.fl. Apple Fitness+ er endnu ikke lanceret i Danmark. Version 14.5 af tvOS er tilgængelig fra i dag til Apple TV 4K (2021), Apple TV 4K (2017) og Apple TV HD.



Flere nyheder

Paramount+ streamer egne film i forkert format: "Vi undersøger det"

07 May 2021 |

Deloitte-rapport: Forbrugerne vandt streaming-krigen

07 May 2021 |

Sony 2021 OLED TV nu i handlen

06 May 2021 |

Infuse 7 frigivet til Apple TV, macOS & iOS med nyt design

06 May 2021 |

Loewe gør comeback i Norden

06 May 2021 |

Netflix's første danske film, 'Kærlighed for voksne', kommer også på TV 2

06 May 2021 |