Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonBiografgængere skal have corona-pas når salene genåbner 6. maj - FlatpanelsDK

Biografgængere skal have corona-pas når salene genåbner 6. maj

23 Mar 2021 | Rasmus Larsen |

Danske biografer kan tidligst slå dørene op den 6. maj 2021 og biografgængere skal have coronapas for at komme ind. Det fremgår af planen for genåbning af Danmark.

Biografer holdes lukket

De nuværende restriktioner for biografer, teatre og andre kulturtilbud, som blev indført i december 2020, stod til at udløbe efter påske. Nu er de i stedet blevet forlænget til den 6. maj 2021. Såfremt udviklingen sker planmæssigt, så vil det kræve coronapas at besøge de mørke sale. - "I anden omgang åbnes d. 6. maj 2021 – med coronapas: Indendørs servering på restauranter og cafeer mv., konferencer, spillesteder, teatre, og biografer og lignende øvrige lokaler, hvor der udøves kulturaktiviteter," fremgår det af genåbningsplanen. Hvad angår coronapasset, så fremgår følgende:
Coronapas
Coronapas illustration: Netcompany
- "Aftalepartierne er enige om, at et coronapas vil bidrage til epidemikontrollen, så store dele af erhvervene og kulturlivet kan genåbne tidligere end ellers. Coronapasset skal vise, om borgeren er færdigvaccineret, har overstået infektion eller er testet negativ indenfor 72 timer (både PCR- og antigen-test). Børn under 15 år vil være undtaget." Fra slutningen af marts vil app'en MinSundhed fungere som et simpelt coronapas. En mere brugervenlig app, som tager højde for fæles europæiske standarder, vil blive lanceret i slutningen af maj, oplyses det. Genåbningen sker i faser og med mulighed for at lukke hurtigt ned lokalt ved smitteudbrud. Læs også: Disney-topchef: Nok ingen vej tilbage fra streaming-premierer Lukkede biografsale i Danmark og udland har sendt flere film direkte på streamingtjenester eller VOD, mens andre er blevet udskudt til senere i 2021 eller 2022. Visse aktuelle film, som allerede havde fået biografpremiere, såsom Retfærdighedens ryttere, har samlet støv. Du kan få overblikket i Streaming-kalenderen.

Plan for genåbning af Danmark

Fra den 21. april til vaccination af de ældste og sårbare borgere samt borgere over 50 år, der ønsker det: Tidlig genåbning med coronapas
 I faser med 14 dages intervaller ønsker aftalepartierne – gradvist og fleksibelt – at udfase restriktioner. Inden hver fase iværksættes, laves en faglig vurdering ved SSI af en sundhedsmæssigt forsvarlig yderligere udfasning af restriktioner. Ved vurderingen vil der bl.a. blive set på, om den faktiske udvikling i smitte og nyindlæggelser afviger fra det senest forudsatte i modelberegningerne, samt om der er andre centrale forudsætninger, som har ændret sig i forhold til det forudsatte i beregningerne, herunder vaccinationsplan og befolkningsadfærd. Aftalepartierne vil – med udgangspunkt i den aftalte faseplan – inden hver faseovergang aftale det præcise indhold i fasen på baggrund af udviklingen i epidemien. De politiske drøftelser betyder, at planen både kan blive fremrykket og forskudt. Som udgangspunkt åbnes i første omgang d. 21. april 2021: De store indkøbscentre og stormagasiner for almindelig handel mv. Desuden åbnes – med coronapas – udendørsservering på restauranter og cafeer mv., museer, kunsthaller samt biblioteker. Desuden åbnes uden coronapas for indendørs idræt i organiseret regi for børn og unge under 18 år. Hvilke konkrete sportsgrene der er omfattet, og hvilke smitteforebyggende tiltag der skal tages, forhandles af aftalepartierne på baggrund af et fagligt oplæg fra myndighederne. I anden omgang åbnes d. 6. maj 2021 – med coronapas: Indendørs servering på restauranter og cafeer mv., konferencer, spillesteder, teatre, og biografer og lignende øvrige lokaler, hvor der udøves kulturaktiviteter. Desuden åbnes – med coronapas – for indendørs idræt for voksne over 18 år. Hvilke konkrete sportsgrene der er omfattet, og hvilke smitteforebyggende tiltag der skal tages, forhandles af aftalepartierne på baggrund af et fagligt oplæg fra myndighederne. Sundhedsmyndighederne skal overveje, om anbefalingerne vedrørende hjemmearbejde kan lempes. I tredje omgang d. 21. maj 2021 åbnes – med coronapas – resterende idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter, som ikke er åbnet i forrige faser. Desuden åbnes indendørsfaciliteter i forlystelsesparker, zoo mv og legelande. Desuden daghøjskoler og aftenskoler. Der vil i alle faserne fortsat gælde relevante smitteforbyggende tiltag – og disse vil blive drøftet i sektorpartnerskaberne på bagrund af oplæg fra myndighederne. Der vil f.eks. være tale om begrænset åbningstid, kvadratmeterkrav, krav og anbefalinger om bruge af mundbind, begrænsning af samlet antal publikummer, siddende publikum mv., og der vil gælde retningslinjer vedrørende afstand, hygiejne mv. Udgangspunktet er landsdækkende genåbninger – i det omfang det ikke er muligt, f.eks. pga. høj incidens, smitteudbrud mv., skal Epidemikommissionen og myndighederne i den faglige rådgivning og i indstillinger overveje fleksible modeller, herunder regionale og lokale modeller.
Flatpanels
- Kilde: StatsministerietFlere nyheder

Chromecast med Google TV

09 Apr 2021 |

Rygte: Samsung vil købe OLED TV-paneler fra LG

09 Apr 2021 |

Første kig: Samsung's 110" microLED TV

08 Apr 2021 |

Nye Toshiba Android TV lanceret i Danmark

07 Apr 2021 |

Power åbner i Ringsted med bl.a. OLED TV til 6.666 kr.

07 Apr 2021 |

Sony lancerer Bravia Core med 'højeste streaming billedkvalitet'

06 Apr 2021 |