Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLG: Over 20 TV-producenter vil bruge webOS-platformen - FlatpanelsDK

LG: Over 20 TV-producenter vil bruge webOS-platformen

24 Feb 2021 | Rasmus Larsen |

LG vil licensere sin webOS-platform til andre selskaber og mere end "tyve TV-producenter fra hele verden har forpligtet sig til webOS-partnerskab", lyder det i dag.

webOS i non-LG TV

Flatpanels kunne i januar berette, at LG vil lade andre TV-producenter bruge webOS under licens. I dag har selskabet officielt annonceret planerne og frigivet yderligere detaljer. LG siger, at over 20 TV-producenter vil være med fra start. Den fulde liste kendes ikke og der er heller ikke større producenter med i puljen. Bekræftede partnere er RCA, Polaroid, Blaupunkt, Ayonz, EKO, Aiwa, Linsar og Konka. Af disse sælges kun Blaupunkt pt. i Danmark. Bang & Olufsen sælger LG OLED TV med B&O-lydsystemer. - "Over tyve TV-producenter fra hele verden har allerede forpligtet sig til webOS-partnerskab, herunder mærker som RCA, Ayonz og Konka, og flere partnere forventes at deltage i fremtiden," annoncerede LG.

EKO TV powered by webOS

Et "powered by webOS TV" fra det australske mærke EKO

"Potentiale til at omforme TV-markedet"

LG mener, at aftalen har "potentialet til at omforme TV-markedet for både teknologi- og indholdsudbydere og samtidig øge LGs tilstedeværelse og fremtrædende plads på det globale marked for hjemmeunderholdning". TV-skærme fra andre mærker, som bliver "powered by webOS TV", vil til at starte med køre webOS 5.0 fra 2020. LG lancerer webOS 6.0 med en ny brugerflade på egne TV-skærme i år. Selskabet sætter herunder ord på, hvad partnere kan tilbyde som del af webOS: - "Licenstagere af webOS TV får det velkendte og meget roste brugerflade-design sammen med en stor pulje funktioner såsom stemmesøgning og -kontrol, integrerede AI-algoritmer og nem tilslutning, som har sikret webOS ros fra branche og forbrugere. Med LG webOS TV får partnere også en bred vifte af indholdsmuligheder, herunder adgang til globale streamingtjeneste-apps som Netflix, YouTube, Amazon Prime Video og sportsstreamingtjenesten DAZN samt LG Channels, virksomhedens gratis premium-streamingtjeneste. Kompatible TV-modeller inkluderer også den dedikerede Magic Motion-fjernbetjening."

EKO TV powered by webOS

Partnere vil også kunne tilbyde webOS's Home Dashboard

Amazon, Google og Roku har igennem flere år tilbudt deres respektive TV-styresystemer under licens til partnere. I slutningen af 2019 fremlagde Samsung planer om at gøre sin Tizen-platform tilgængelig for partnere, men foreløbigt uden opbakning. Amazon, Google og Roku tilbyder løbende opdateringer til hhv. FireTV, Android TV og Roku OS-baserede enheder, hvorimod LG og Samsung ikke tilbyder opdatering af hhv. webOS og Tizen i eksisterende enheder. Kun nyeste generation af TV-skærme får nyeste udgave af webOS og Tizen. Hvad angår LG så vil planen om at åbne webOS bidrage til at styrke platformen og gøre den mere attraktiv for app-udviklere. LG planlægger at udvide sin 'LG Channels' indholdsapp samt øge fokus på reklamer i webOS. De første non-LG TV med webOS lanceres i år.

EKO TV powered by webOS

LGs partnere

- Kilde: LG



Flere nyheder

Samsung Display starter produktion af 90Hz OLED til laptops

16 Sep 2021 |

2021 TV Shootout: Sony A90J vinder 'King of 4K TV' – LG ZX er 'King of 8K TV'

15 Sep 2021 |

Apple TV+ giver smugkig på efterårets nye serier & film

14 Sep 2021 |

Sonos lancerer Beam (Gen 2) soundbar med Dolby Atmos & eARC

14 Sep 2021 |

DTS-support på vej til Sonos Arc, Playbar, Beam & andre produkter

14 Sep 2021 |