Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLG Display introducerer første 48" bøjelige OLED-skærm - FlatpanelsDK

LG Display introducerer første 48" bøjelige OLED-skærm

03 Jan 2021 | Rasmus Larsen |

LG Display har introduceret en 48-tommer OLED-skærm, som kan bøjes. Lyden er indbygget direkte i skærmen, som er den første af sin slags, ifølge selskabet.

Med indbygget lyd

Forud for CES 2021 har LG Display annonceret et 'Bendable Sound OLED display'. Det er en bøjelig version af det 48-tommer OLED-panel, som blev introduceret sidste år. Løsningen er optimeret til spilbrug. - "Den 48-tommers bøjelige CSO-skærm udnytter OLEDs fordele, når den papirtynde skærm bøjes og udfolder sig med en krumningsradius på op til 1000R, hvilket betyder, at den kan bøjes op til en radius på 1000mm uden at påvirke skærmfunktionen. Den kan derfor omdannes til en flad skærm, mens du ser tv, og bruges som en buet skærm under spil. Den buede skærm giver en ensartet synsafstand fra midten af skærmen til kanten, hvilket maksimerer den visuelle indlevelse, som er populær blandt spillere," lyder det fra selskabet. OLED-skærmen er udstyret med selskabets CSO-teknologi, som kan skabe lyd uden brug af højttalere. Der bruges en tynd 'exciter', eller aktuator, som er blevet reduceret i tykkelse fra 9mm til 0,6mm. Denne sætter skærmen i usynlig vibration for at skabe lyd - ligesom Sonys OLED TV.

LG bøjelig 48-tommer OLED

LG Displays nye OLED-skærm kan ændres fra flad til bøjet tilstand. Foto: LG Display

Selskabet tilføjer, at panelet har hurtig responstid på 0,1 ms, opdateringsfrekvens på 120Hz samt VRR-support i 40 til 120Hz, altså variabel billedfrekvens sammen med en PC eller spilkonsol. Opløsningen specificeres ikke, men det nuværende 48-tommer OLED-panel har 4K-opløsning, så det virker sandsynligt, at det også er tilfældet her. - "LG Display’s 48-inch Bendable CSO display is optimized for gaming as it maximizes the use of advanced technology that produces another level in terms of providing an immersive experience. In other words, it offers the very best gaming environment to gamers," sagde Dr. Chang-ho Oh, chef for TV Business Unit, LG Display. LG Display er LGs afdeling for skærmforskning og produktion. De forsyner LG Electronics, Sony, Panasonic, Philips og andre med OLED-paneler til TV-skærme. Det bøjelige 48-tommer OLED-panel introduceres officielt på CES-messen, men det vides endnu ikke om forbrugerprodukter baseret på panelet kommer på markedet i år. Vi bliver klogere henover næste 2 uger under CES 2021.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |

Sportsanalytiker: Usikkert om Europa League gør en forskel for Disney+

22 Apr 2024 |

Ny type OLED går i masseproduktion i december 2024

22 Apr 2024 |