Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFra bio til hjemmebio: Historisk 'Soul' premiere på Disney+ i dag - FlatpanelsDK

Fra bio til hjemmebio: Historisk 'Soul' premiere på Disney+ i dag

25 Dec 2020 | Rasmus Larsen |

Fra bio til hjemmebio og fra billetsalg, der for nogle Pixar-film har oversteget 1 milliard dollars, til en abonnementsmodel. Det er historisk, når Soul i dag har premiere på Disney+.

Pixar på Disney+

Den første animationsfilm i spillefilmslængde, Toy Story, omsatte i 1995-1996 for knap 375 mio. dollars i biograferne. Toy Story 4, som var seneste Pixar-film med et regulært biografforløb, omsatte for over 1 mia. dollars i biograferne. Pixar-studiet, som Disney opkøbte i 2006, har været en succesmaskine, som har produceret den ene seermagnet efter den anden til biograferne. Kun Onward (Fremad) har omsat for mindre end produktionsbudgettet, hvilket coronavirus har en stor del af skylden for. Måske netop fordi Onward klarede sig så dårligt i biograferne, har Disney omprioriteret. Soul (Sjæl) har premiere på Disney+ og i modsætning til Mulan (i USA), så skal abonnenter ikke betale ekstra for Soul. FilmenDen ligger klar i kataloget, når seerne står op i dag den 25. december, som er en af årets store tv-dage.

I 4K Dolby Vision + Atmos

Soul kan hjemme i stuerne streames i 4K med Dolby Vision HDR samt lyd i Dolby Atmos (opdatering: Atmos ser ikke ud til at virke på danske Disney+). Ingen danske biografer kan fremvise film i nogen form for HDR, med udvidet farve og lysdynamik. At seerne får alt dette som del af et abonnement til 59 kr/md. lyder næsten for godt til at være sandt – og måske er det også tilfældet. I februar hæves prisen til 79 kr/md. men kunder kan nå at sikre sig 1 år til nuværende pris på 589 kr/år ved at betale forud på disneyplus.com/dk Læs også: Oversigt: Disney+ får 10 Star Wars serier, 10 Marvel serier & meget mere Hvad fremtiden bringer, er der mindre klarhed omkring. En anden animationsfilm fra Disney Animation (ikke Pixar), Raya and the Last Dragon, får ligeledes premiere på Disney+, men det sker som 'Premier Access', der koster ekstra. Næste Pixar-film, Luca, er foreløbigt tiltænkt traditionel biografpremiere. Man kan dog ikke vide sig sikker med en corona-pandemi, som er ude af kontrol. Soul (Sjæl) kan streames på Disney+ fra i dag den 25. december. Læs mere her.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |

Sportsanalytiker: Usikkert om Europa League gør en forskel for Disney+

22 Apr 2024 |

Ny type OLED går i masseproduktion i december 2024

22 Apr 2024 |