Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonJulens danske biograffilm rykkes til streaming - FlatpanelsDK

Julens danske biograffilm rykkes til streaming

14 Dec 2020 | Rasmus Larsen |

De danske filmselskaber har besluttet at rykke de to planlagte danske julefilm til streamingtjenester pga. situationen med coronavirus.

Danske julefilm i stuen

De to julefilm, Julemandens Datter 2: Jagten på Kong Vinters krystal og Malous jul, skulle have haft biografpremiere. Nu får de i stedet premiere på VOD (video-on-demand), altså til køb/leje enkeltvis. Lejeprisen er henholdvis 169 og 119 kroner, mens købsprisen er 179 og 229 kroner. Blockbuster er en af de tjenester, som støtter op om tiltaget, og de påpeger, at prisen "svarer til ca. to biografbilletter". Også Viaplay har Julemandens Datter 2 til leje fra i dag.

Julemandens datter 2

Flatpanels har ikke spottet de to nye julefilm på andre VOD-tjenester som Apple iTunes, Google Play Film og Rakuten. Det er muligt, at de tilføjes senere. Se også: Tema: Biografer vs. streaming Hjemmepremiererne er de seneste i en række udviklinger, som har haft konsekvenser for biograferne. Store amerikanske filmstudiet har rykket adskillige biograffilm til streamingtjenester. Warner Bros vil i USA give samtlige storfilm simultanpremiere på HBO Max og i biograferne. Herhjemme har danske film har holdt hånden under de pressede biografer, men julefilm kan ikke på samme måde fremrykkes eller udskydes. Julemandens Datter 2: Jagten på Kong Vinters krystal og Malous jul kan lejes og købes hjemme i stuen fra i dag.

Julefilm til streaming

Julemandens Datter 2: Jagten på Kong Vinters krystal Filmen er efterfølgeren til ’Julemandens Datter’, hvor man igen følger julemandens datter, Lucia. Lucia er nu, som den første pige nogensinde, kommet ind på Den Internationale Julemandsskole. Midt i alle juleforberedelserne bliver Kong Vinters magiske krystal, der giver kræfter til alle julemænd, stjålet, og julen kommer i fare. Lucias bedste ven, Oscar, kommer under mistanke for tyveriet, og Lucia er den eneste, der tror på hans uskyld. Nu er det op til de to bedste venner at bevise Oscars uskyld, finde krystallen og sikre, at det alligevel bliver jul. Malous jul Den nye danske julefilm ’Malous jul’ handler om den 14-årige Malou, som kommer i plejefamilie hos de juleglade plejeforældre Bibi og Leif. Plejeforældrene bor på den lille ø, Lunø, og Malou er langt fra glad for hverken øen eller juleriet. Hun møder den hidsige gårdnisse Niels, og sammen finder de på en snu plan, som skal få smidt Malou væk fra øen igen. Planen går ud på, at Malou skal lave så meget ballade som muligt, men da Malou for første gang oplever at hendes plejeforældre holder af hende, indser hun, at hun alligevel gerne vil blive på øen. Men de aftaler man laver med nisser er ikke sådan lige til at ændre.
FlatpanelsFlere nyheder

YouTube streamer nu i HDR på Xbox

22 Jan 2021 |

Nordisk Film: Biograf-eksklusivitet står ikke til diskussion

22 Jan 2021 |

'No Time to Die' og andre storfilm udsat på ny

22 Jan 2021 |

DR-rapport: Meget tyder på nye fald i flow-tv de næste år

21 Jan 2021 |

Usmart TV: Forsvindende apps og flygtige platforme – opdateret

21 Jan 2021 |

HBO Nordic udfases på mange Samsung Smart TV og PS3

21 Jan 2021 |