Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason'Ringenes Herre' klar i 4K HDR & Dolby Atmos i Danmark - FlatpanelsDK

'Ringenes Herre' klar i 4K HDR & Dolby Atmos i Danmark

02 Dec 2020 | Rasmus Larsen |

The Lord of the Rings trilogien er landet i Danmark i remasterede udgaver med 4K HDR på billedsiden og Dolby Atmos på lydsiden. Hør Peter Jackson fortælle om processen.

Én udgivelse over dem alle

Nogle af de største film i moderne filmhistorie kan nu opleves i højere billed- og lydkvalitet. Alle 3 film, The Fellowship of the Ring (2001), The Two Towers (2002) og The Return of the King (2003), ligger klar i både biograf- og extended-udgaver. Til streaming fra denne uge og på UHD Blu-ray fra næste uge. Du kan få overblik over, hvilke tjenester/medier, der tilbyder dem i 4K-databasen. Instruktør Peter Jackson har selv deltaget i arbejdet med at klargøre filmene. Det vil konkret sige en genindscanning af de originale analoge 35mm negativer. Resultatet er film, som udgives i 4K-opløsning og Dolby Vision HDR-format. Lydsporet er blevet opgraderet og er nu i Dolby Atmos. Læs også: Hvorfor gamle film kan genudgives i 4K HDR Har du købt filmene på en tjeneste såsom iTunes, så er de blevet opgraderet kvit og frit. Vil du have dem på UHD Blu-ray, så kan skiverne købes hos danske forhandlere for ca. 1000 kroner. I sommeren 2021 følger 'Middle-earth Ultimate Collectors Edition' med ekstramateriale.

Ringenes Herre 4K på iTunes

Peter Jackson fortæller om processen

Hobbitten trilogien udgives ligeledes i den højere kvalitet. The Battle of the Five Armies (2014) kan findes på iTunes i 4K Dolby Vision og Dolby Atmos nu, men de 2 andre er endnu ikke blevet opgraderet. Der er heller ikke blevet sat dato på den nordiske udgivelse på UHD Blu-ray. I videoen nedenfor kan du se og høre instruktør Peter Jackson tale om remaster-processen, hvor man også har arbejdet på at få filmene til at lyde og se konsistente ud på tværs af de to trilogier. Special effects er også blevet finpudset.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |

Sportsanalytiker: Usikkert om Europa League gør en forskel for Disney+

22 Apr 2024 |

Ny type OLED går i masseproduktion i december 2024

22 Apr 2024 |

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |