Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason'Verdens første' 55" AMQLED udviklet af kinesiske BOE - FlatpanelsDK

'Verdens første' 55" AMQLED udviklet af kinesiske BOE

24 Nov 2020 | Rasmus Larsen |

Kinesiske BOE, som producerer skærmpaneler, melder ud, at de har udviklet en 55-tommer selv-emitterende AMQLED-skærm med 4K-opløsning. Det er den første af sin slags i verden.

En ægte QLED-skærm

Ej at forveksle med eksisterende "QLED TV", som er konventionelle LCD TV. BOE's AMQLED er selv-emitterende, eller elektroluminescerende, QLED. Det betyder, at klynger af quantum dots, der agerer pixels, udsender lys, når de tilføres elektricitet direkte – meget lig OLED og microLED. - "Quantum dot-teknologi har fundet vej til skærmprodukter, inklusiv fotoluminescerende quantum dot-baseret bagbelysning (QD-BLU) og elektroluminescerende AMQLED. AMQLED-skærme kræver ikke en bagbelysning; i stedet udsender quantum dots selv lys, når de stimuleres af strøm. AMQLED-skærme giver fordele såsom selv-emitterende egenskaber, et bredt farverum samt lang levetid, og repræsenterer udviklingstendensen for quantum dot-skærme," forklarer BOE.

55-inch AMQLED from BOE

BOE's 55-tommer AMQLED. Foto: PJTime

BOE siger, at "verdens første" 55-tommer AMQLED-skærm har en opløsning på 3840x2160 pixels (4K), et farverum på 119% NTSC, samt et kontrastforhold på 1.000.000:1. Den kinesiske skærmproducent hævder at være en af verdens førende aktører indenfor udvikling af selv-emiterende quantum dots. Tilbage i 2017 fremviste selskabet 5- og 14-tommer QLED-prototyper, som var fabrikeret med printmetode, hvilket selskabet anser som den ideelle produktionsmetode for masseproduktion af QLED-skærme i fremtiden. Disse skærme vandt hovedprisen ved branchemessen SID Display Week i 2017.

55-inch AMQLED from BOE

BOE's 55-tommer AMQLED. Foto: PJTime

QLED har i dag et dårligt renommé fordi Samsung, TCL og Hisense, stiftende medlemmer af promoveringsgruppen kaldet QLED Alliance, sælger konventionelle LCD TV som "QLED TV". Måske kan de 4 bogstaver i akronymet en dag i fremtiden genvinde deres oprindelige betydning. Ægte QLED-skærmteknologi, som BOE kalder AMQLED, kendes også som QD-LED, EL-QLED, ELQD og QDEL. BOE annoncerede, at den omtalte 55-tommer AMQLED er "udgivet for nylig". BOE er imidlertid en producent af skærmpaneler og ikke et forbrugerbrand, så i denne kontekst betyder "frigivet" nok, at det er første skridt efter prototype-stadiet. Det kan stadig gå flere år før vi ser QLED TV i den lokale elektronikbiks. - Kilde: BOE, PJTimeFlere nyheder

B&O slår et slag for miljøvenlige forbruger-værdier: "Game-changer"

17 Sep 2021 |

Disney+ er nu tilgængelig på Panasonic TV fra 2017 og frem

17 Sep 2021 |

Analytikere: Disneys armlægning med biograferne er kun på pause

16 Sep 2021 |

Samsung Display starter produktion af 90Hz OLED til laptops

16 Sep 2021 |

2021 TV Shootout: Sony A90J vinder 'King of 4K TV' – LG ZX er 'King of 8K TV'

15 Sep 2021 |