Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonApple: App-kommission sænkes til 15% for mindre app/spil-udviklere - FlatpanelsDK

Apple: App-kommission sænkes til 15% for mindre app/spil-udviklere

18 Nov 2020 | Rasmus Larsen |

Efter tiltagende kritik har Apple annonceret, at man sænker App Store-kommissionen til 15% fra 1. januar 2021. Det gælder mindre udviklere af apps og spil.

Nye regler i App Store

Når du køber en app eller et spil fra App Store på bl.a. Apple TV eller en iOS-enhed, så går 30% af købets beløb til Apple og 70% til udvikleren. For løbende abonnementer falder Apples andel til 15% efter et år. Med nye App Store-regler, som træder i kraft den 1. januar 2021, vil mindre udviklere, som omsætter for under 1 million dollars årligt (efter Apples kommission), kunne beholde 85% og kun aflevere 15% til Apple. Overstiger omsætningen 1 million dollars årligt, så vil satsen blive øget til 30% til Apple igen fra næstkommende år. - "Mindre virksomheder er rygraden i vores globale økonomi og drivkraften bag innovation og nye muligheder i lokalsamfund over hele verden. Vi lancerer denne ordning for at hjælpe ejere af mindre virksomheder med at forme en fremtid med kreativitet og økonomisk fremgang i App Store og udvikle den slags kvalitetsapps, som vores kunder elsker," siger Tim Cook, Apple CEO. "App Store har været en enestående kilde til økonomisk vækst ved at skabe millioner af nye jobs og tilbyde en vej til at blive værksætter, som alle med en god idé har adgang til. Vores nye ordning fortsætter denne udvikling ved at hjælpe udviklere med at finansiere deres mindre virksomheder, løbe risici med nye idéer, udvide deres teams og fortsætte med at lave apps, som beriger brugernes liv."

App Store på Apple TV

Ændringen kommer efter tiltagende kritik fra en pulje app-udviklere og interessenter, som bl.a. har fremhævet, at App Store er blevet en central del af mange forbrugeres liv og vaner. Kritikken er samtidig gået på, at Apple selv er begyndt at sælge tjenester. Selskabet har forsøgt at argumentere sig ud af sagen ved bl.a. at pege på, at samme 30% sats er gældende på bl.a. Android, Windows, Xbox, PlayStation, Nintendo og Steam. Nu kommer der så en konkret handling. De nye regler giver udviklerne en større andel i lommen eller tillader dem at sænke prisen på deres apps og spil til Apple TV, iPad og iPhone. - "Alene i 2019 muliggjorde App Stores økosystem handel til over 519 milliarder $ på verdensbasis – og over 85 procent af det samlede beløb tilfaldt udelukkende tredjepartsudviklere og virksomheder i alle størrelser," tilføjer selskabet. Apples App Store blev lanceret i 2008 og tilbyder i dag over 1,8 mio. apps/spil. Selskabet oplyser, at over en halv milliard brugere besøger App Store ugentligt.

Nye App Store-regler

Med Apples egne ord: Udførlige oplysninger offentliggøres i starten af december, men de grundlæggende kriterier for deltagelse i ordningen er letforståelige og strømlinede: - Eksisterende udviklere, der havde en omsætning på op til 1 million $ i 2020 for alle deres apps, samt udviklere, som endnu ikke har lanceret deres første apps i App Store, kan kvalificere sig til ordningen og reduceret kommission. - Hvis en deltagende udvikler overstiger grænsen på 1 million $, vil standardsatsen for kommission være gældende resten af året. - Hvis en udviklers virksomhed falder til under grænsen på 1 million $ i et kommende kalenderår, kan de kvalificere sig til kommissionen på 15 procent igen året efter.
FlatpanelsFlere nyheder

Bloomberg: Apple arbejder på kombineret Apple TV-boks & HomePod-højttaler

12 Apr 2021 |

Danske priser på LG C1 og B1 OLED TV

12 Apr 2021 |

Paramount udskyder sine storfilm yderligere

12 Apr 2021 |

Logitech stopper salget af Harmony universal-fjernbetjeninger

11 Apr 2021 |

Chromecast med Google TV

09 Apr 2021 |

Rygte: Samsung vil købe OLED TV-paneler fra LG

09 Apr 2021 |