Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFlere binge-værdige serier på DRTV - FlatpanelsDK

Flere binge-værdige serier på DRTV

12 Nov 2020 | Per Fanefjord Laursen |

DRTV skal være i stand til at ramme brugernes behov og vaner i løbet af dagen, ugen og året, lyder det fra ny streaming-chef.

I foråret blev ansvaret for at drive DRs streamingplatform, DRTV, stilfærdigt flyttet til et nyt område i DR koncernen – nemlig 'Publicering og indkøb'.

Peter Rosberg, dR
Peter Rosberg, Publiceringschef, DR Medier
Publicering og indkøb er allerede omdrejningspunkt for den korte og langsigtede planlægning af DR’s tv-tilbud i DR Medier. - "Så for os er det meget logisk, at DRTV er forankret her," siger den relativt nye chef for DRTV – Publiceringschef Peter Rosberg, DR Medier Publicering og Indkøb, til Flatpanels. DR’s generelle fokus skal ligge på det store, digitale løft, og indholdet skal i stigende grad fungere i en digital virkelighed, og være styrende for DR’s programudbud, lyder det.

"Vi tester og prøver"

Det lyder mest som en administrativ ændring, men det er tanken, at brugerne ude ved skærmene skal kunne mærke ændringer de kommende måneder ind i 2021. - "Vi har fokus på at præsentere og publicere indholdet, så det passer til streamernes behov. Brugerne skal opleve, at mere og mere indhold fungerer godt, når de skal vælge indhold aktivt til. Vi skal være i stand til at ramme brugernes behov og vaner i løbet af dagen, ugen og året. Vi vil blive ved med at prøve ting af – det kunne f.eks. være at udgive flere serier til binge," siger Peter Rosberg. Seneste tilpasning af DRTV skete for 12 måneder siden, hvor DRTVs justerede sin organisering af indhold, aktualitet mm. i forbindelse med lanceringen af ny teknisk platform. - "DRTV er blevet løbende opdateret siden lanceringen med fejlrettelser og ny funktionalitet, og det gør vi også fremover," siger han.

Det nye DRTV DRTV fik ny teknisk platform og brugerflade i november 2019. Her ses forsiden.

Få opretter en børneprofil

Ét krav til funktionaliteten i 2021 bliver, at den skal kunne guide brugere, der har et enormt udbud, frem til det indhold, de allerhelst vil se. Det krav gælder for alle streamingtjenester. Men lige på det punkt er DRTV lidt udfordret. Brugerne behøver ikke at logge ind på DRTV, og tjenesten kan derfor ikke tilbyde det helt personaliserede udbud. Modsat, for eksempel, Netflix. - "Det er en afvejning mellem på den ene side at sikre nem adgang til DRTV og på den anden at kunne drage nytte af alle de muligheder, som ligger i den direkte kontakt med brugerne, som et login giver. Stort set alle andre streamingtjenester har muligheden for at skabe rammerne for en meget tilpasset brugeroplevelse. DRTV gør også brug af personalisering, men i en helt anden grad end de fleste streamingtjenester. Hos DRTV er det muligt at oprette profiler – også til børn, men det er ikke mange som gør det i dag. Så længe brugerne ikke automatisk opretter en profil, er det bedste vi kan gøre at give brugerne en god oplevelse," forklarer Peter Rosberg. Et tilbagevendende klagepunkt blandt DRTV-brugere er videoafspilleren, bl.a. at flere TV/fjernbetjeninger slet ikke kan spole i den. Er der ændringer på vej? - "Vi følger de fejl, brugerne melder ind tæt, og løser dem så hurtigt vi kan," siger Peter Rosberg.Flere nyheder

Xbox Series X

01 Dec 2020 |

Guide: Opsæt Xbox Series X til HDMI 2.1, 4K120, VRR & HDR

01 Dec 2020 |

Nyt TV på Black Friday? Tips og råd til opsætning

01 Dec 2020 |

Interview: Dokumentar-serier skal bidrage til Viaplays tårnhøje vækstmål

30 Nov 2020 |

Parknets tv-pakker bliver dyrere fra 2021

30 Nov 2020 |

Sony udruller nu Apple TV app bredt på 2020, 2019 & visse 2018 TV

27 Nov 2020 |