Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonAnalyse: Udbredt password-snyd udfordrer streaming-tjenester - FlatpanelsDK

Analyse: Udbredt password-snyd udfordrer streaming-tjenester

29 Oct 2020 | Per Fanefjord Laursen |

Antallet af danskere, der streamer film og serier, uden at betale abonnement, er overraskede stort, viser nye undersøgelser fra analyseinstituttet Wilke. 

Fænomenet 'password sharing' har ikke været genstand for dybere undersøgelser før nu. Wilkes analyser afslører også, at den yngre del af befolkningen tilsyneladende har et afslappet forhold til digitale produkter, og at produktudvikling blandt streamingtjenesterne kunne være en mulig løsning.

Analyseinstituttet Wilke moniterer løbende mange hjørner af mediebranchen, herunder tv og streamingområdet, på vegne af partnere og kunder. 

- "Vi har længe fulgt medieområdet af egen interesse og på vegne af vore kunder, også fænomenet password sharing, der er interessant. Password-deling er i vækst og udgør både et irriterende problem og en invitation til produktudvikling," siger kommerciel direktør Mette Stensbek Christensen, Wilke, til Flatpanels.

Nyeste analyser afslører, at 27% af de voksne danskere deler et password til en streamingtjeneste med en eller flere andre, uden for deres husstand. Deling af abonnementer er lovligt og endda opmuntret inden for husstanden, men kan være i strid med vilkårene hos tjenesten.


Password-deling i Danmark

Graf: Wilke Spørgsmål 1: Deler du logins til streamingtjenester med andre udenfor din husstand? Spørgsmål 2: Vidste du, at det er aftalestridigt at dele login til tv-pakker med personer udenfor ens husstand?

Mange ved det er snyd

27% er temmelig mange, set i lyset af at 9 ud af 10 voksne i dag har et streamingabonnement, erkender Mette Stensbek Christensen.
Mette Stensbek Christensen
Mette Stensbek Christensen, Wilke. Foto: Per Fanefjord Laursen
Det er ekstra bemærkelsesværdigt, at 53% af dem godt ved, at password-deling er snyd. 19% har det på fornemmelsen, mens 27% siger, de ikke er klar over, at det er snyd. - "Det er klart en faktor for branchen, for 27%, der ikke betaler, er mange. Der er som så ofte store generationsforskelle. 53% mellem 18-29 år bruger streamingtjenester uden at betale for dem. Det samme tal er 32% blandt de 30-39 årige. Indtrykket af de svar, vi får, er, at ungdommen er vant til at dele ydelser og ser mere afslappet på at dele et digitalt produkt; man tillægger ikke varen så meget værdi," siger Mette Stensbek Christensen Hun kan samtidig konstatere, at snyd med traditionelle tv-pakker ikke er så udbredt.

Tag udfordringen op

Hvad skal tv-branchen stille op med udbredt snyd og dermed tabte indtægter? Wilke har også spurgt ind til de mulige løsninger, der tegner sig, på vegne af analyseinstituttets kunder. - "Der er to veje for branchen. Man kan blive vred, forarget og bekæmpe det med teknologi. Eller branchen kan tænke langsigtet og tage udfordringen op," siger Mette Stensbek Christensen og uddyber: Læs også: Guide: Streamingtjenester, TV-platforme & apps - "Udbyderne kunne erkende de unges adfærd, og produktudvikle forretningsmodellen og abonnementsmodellen, så de imødegår trangen til at snyde med passwords. En idé kunne til eksempel være, at man udvider sortimentet med en ”Unlimited” model, eller en ”Familie+” model, hvor fri deling med alle er tilladt," foreslår Mette Stensbek Christensen.

Password-deling i Danmark

Graf: Wilke Spørgsmål: Deler du logins til streamingtjenester med andre udenfor din husstand?

Opdatering: Ordet "ulovligt" blev tidligere benyttet i teksten. Det er præciseret til "vilkår-" & "aftalestridigt".Flere nyheder

PlayStation 5 er nu på lager i Danmark uden ventetid

03 Feb 2023 |

Amazon: Over 100 mio. seere har streamet 'The Rings of Power'

03 Feb 2023 |

Apple TV & Music apps udrulles på 200 små TV-mærker, visse får AirPlay & HomeKit

03 Feb 2023 |

Seks Sonos-højttalere får Alexa stemmestyring i Danmark

03 Feb 2023 |

Nu i 4K/HDR (iTunes): Speed, Black Panther: Wakanda Forever, Nope, Wild Things

02 Feb 2023 |

PS5 får 1440p VRR support, Discord & andre nye funktioner

02 Feb 2023 |