Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasontvOS 14.2 på Apple TV 4K åbner for trådløs spil-lyd på HomePod - FlatpanelsDK

tvOS 14.2 på Apple TV 4K åbner for trådløs spil-lyd på HomePod

16 Oct 2020 | Rasmus Larsen |

Med tvOS 14.2, som pt. er i beta, kan Apple TV 4K sende spil-lyd trådløst til HomePod – og muligvis andre AirPlay 2 og HomeKit-kompatible lydsystemer.

Trådløs spil-lyd

En kommende version af tvOS-styresystemet til Apple TV 4K og HomePod står til at blive en stor opdatering. Med softwaren får den originale HomePod understøttelse af Dolby Atmos og 7.1/5.1 surround, fast Apple TV-parring samt 'Home Theater with Apple TV 4K'. Flatpanels kan nu bekræfte, at tvOS 14.2 desuden åbner for trådløs spil-lyd fra Apple TV 4K til HomePod. Efter at have parret en HomePod (eller to HomePod) med Apple TV 4K, kan man nyde spil-lyden fra spil hentet via Apple Arcade og App Store.

Sayonara Wild Hearts

Arcades 'Sayonara Wild Hearts' spil-lyd sendes trådløst ud over 2x HomePod

Tidligere har Apple TV's trådløse lydfunktion til AirPlay 2 kompatible højttalere været begrænset til video. Trådløs spil-lyd kræver seneste tvOS 14.2 beta 3. Hvis der opleves en mindre forsinkelse på lydsignalet, så kan lyden kalibreres via den indbyggede 'Wireless Audio Sync'-funktion på Apple TV 4K. Husk at lyden skal kalibreres for hver kombination af opløsning, billedfrekvens og dynamikområde (4K60 SDR, 4K60 HDR10, 4K60 DV osv.) Læs også: HomePod får 'Home Theater', Atmos & fast parring med Apple TV Funktionaliteten virker muligvis også med andre AirPlay 2 højttalere, men det vil formentlig også kræve HomeKit-support. På nuværende tidspunkt skal Apple TV 4K og HomePod sættes til samme rum i 'Home' app'en til iPhone/iPad, hvorefter de to enheder kan grupperes. Derefter bliver de to enhedsikoner til ét ikon.

HomePod Home Theater with Apple TV 4K

Brugeren bliver spurgt, om HomePod skal være fast TV-højttaler

Hvad er næste træk?

Det er ikke pt. muligt at aktivere Dolby Atmos, når HomePod er parret til Apple TV 4K. Det er dog ikke svært at forestille sig, at Atmos – eller en anden form for objekt-baseret lyd – vil blive supportet for spil i fremtiden. Vi kunne ikke sætte HomePod til fast TV-højttaler på Apple TV HD. Vi er ikke klar over, om det er hensigten eller om det er en fejl. Rygtet vil vide, at Apple hælder "big money" i sin spiltjeneste, Apple Arcade, og at selskabet planlægger lancering af nye Apple TV-bokse med "A14X-agtig" og A12X/A12 systemchip. tvOS 14.2 forventes at blive frigivet offentligt senere på året. - tak for tippet, Henry!Flere nyheder

PS5's første store opdatering åbner for USB-lagring mm.

13 Apr 2021 |

Allente går i luften i dag med tv- og streaming-pakker

13 Apr 2021 |

Google udfaser sin filmbutik på Smart TV

13 Apr 2021 |

Bloomberg: Apple arbejder på kombineret Apple TV-boks & HomePod-højttaler

12 Apr 2021 |

Opdateret: Danske priser på LG 2021 OLED TV - G1, C1, B1 og A1

12 Apr 2021 |

Paramount udskyder sine storfilm yderligere

12 Apr 2021 |