Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDR styrker børne-tv med Minisjang i kampen mod Disney & YouTube - FlatpanelsDK

DR styrker børne-tv med Minisjang i kampen mod Disney & YouTube

16 Sep 2020 | Rasmus Larsen |

DR vil styrke sin position på børne-tv med lanceringen af Minisjang til de yngste, nye animationsserier på Ramasjang samt fiktionsserier på Ultra. Kaj og Andrea vender tilbage.

DR Minisjang til de yngste

DR Minisjang bliver et nyt, dansk småbørnsunivers til de yngste seere på 1-3 år. Det skal være et ærkedansk alternativ til de amerikanske tjenester, som vinder indpas i Danmark. - "Når en stor aktør som Disney kommer ind på markedet, så presser det alt dansk børneindhold. Det er indhold, der er presset i forvejen på grund af YouTube, TikTok og alle mulige andre aktører," sagde Marie Rørbye Rønn, DR's generaldirektør. Minisjang lanceres i april 2021. Det sker som en sektion i DRTV app'en ved siden af Ramasjang, DR1 mv. Minisjang lanceres desuden som en særskilt app. Der er ikke planlagt en klassisk tv-kanal. - "Derfor har vi også med hjælp fra blandt andre en kognitiv psykolog udviklet Minisjangs univers, figurer og indhold, så det tager højde for børnenes udvikling. For os er det nemlig ikke vigtigt, hvor meget de ser – det afgørende er, hvad de ser. Derfor glæder det mig, at landets småbørnsforældre fra næste år kan vælge et alternativ til de kommercielle tilbud - med indhold, der tager afsæt i DR’s værdier og både nostalgiske og nye produktioner," siger Morten Skov Hansen, chef for DR’s børnebrands.

DR Minisjang

DR Ramasjang & Ultra

Der kommer desuden nyt børne-tv til de lidt ældre børn på Ramasjang med bl.a. et animationsprojekt, hvor DR "aldrig før er gået så ambitiøst til værks". Det skabes i samarbejde med den danske animationsbranchne. Den første danske animationsserie handler om Kyllingen Karla under titlen Team Nugget. Animationsserien vil få premiere på Ramasjang. Herudover skabes der en serie baseret på Jakob Martin Strids Lille Frø samt en ny julekalender (kaldet Julefeber) i samarbejde med Det Kongelige Teater.

Team Nugget på DR Ramasjang

'Team Nugget' bliver en ny animationsserie på DR Ramasjang. Foto: DR

DR fortalte, at Kaj og Andrea næste år vender tilbage. Den grønne frø og den snakkesalige papegøje var første gang på tv i 1971, så 2021 markerer 50 års jubilæum. I efteråret kommer DR Ultra, der er henvendt de 9-14 årige, med en række både nye fakta- og fiktionsserier om tabuer, dilemmaer, grænser og usikkerheder. I dette efterår har blandt andet Over grænsen, Freaks, Niende, Akavet 2 og Ultra smider tøjet 2 premiere. - "Vi laver indhold til børn i Danmark. Det indhold skal ikke tilpasses, for at det kan gå i Italien, Kina eller Chile. Det er produceret i Danmark og på dansk. Det har et helt kompromisløst dansk snit. Vi kan jo godt bande i vores indhold eller gnaske i en lakridspibe, hvis det giver mening," tilføjede Marie Rørbye Rønn.

Lille Frø

Jakob Martin Strids 'Lille Frø' bliver til en animeret tv-produktion. Foto: DR
Flere nyheder

Test: Apple TV 4K 2021

18 Jun 2021 |

Disney forbigår igen biograferne med ny Pixar-film i dag

18 Jun 2021 |

Power vil åbne yderligere 18-22 butikker de næste 4 år

18 Jun 2021 |

Nvidia Shield får Googles nye Android TV brugerflade

18 Jun 2021 |

Ingen 120Hz Dolby Vision gaming på Xbox? LG, Sony & Panasonic svarer

17 Jun 2021 |