Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonAirPods Pro har nu imponerende 'rumlig lyd' i film & serier - FlatpanelsDK

AirPods Pro har nu imponerende 'rumlig lyd' i film & serier

15 Sep 2020 | Rasmus Larsen |

AirPods Pro leverer med seneste firmware (og iOS 14) rumlig og retningsbestemt filmlyd. Flatpanels har prøvet  'spatial audio', som giver imponerende filmlyd på bl.a. Apple TV+ og Disney+.

Rumlig filmlyd med AirPods Pro

Spatial audio, eller rumlig rum, blev i sommers præsenteret som en af nyhederne til AirPods Pro. Det simulerer surround-effekter inde i AirPods Pro, samtidig med, at lyden bliver retningsbestemt ift. skærmen. Det er muligt blandt andet pga. bevægelsessensorer i begge enheder. - "Med AirPods Pro kan du få en biograflignende oplev­else af lyden, uanset hvor du er. Rumlig lyd med dynamisk registrering af hoved­bevægelser sørger for at placere kanalerne til surroundsound det helt rigtige sted, selv når du bevæger hovedet eller enheden," forklarer Apple.
Spatial Audio AirPods Pro
Funktionen er tilføjet med seneste firmware, der også introducerer automatisk skift, så lyden i AirPods følger med den enhed, som du bruger. Herudover kræves iOS 14 på iPhone eller iPadOS 14 på iPad. Version 14 frigives inden længe. Man kan ikke manuelt opdatere firmware på AirPods Pro, så man lade dem ligge i opladeren og vente på sin tur. Spatial audio aktiveres ved at holde volumen-slideren til AirPods Pro nede i kontrolcentret på iPhone/iPad. Man kan bekræfte, at det virker, hvis de tre lydbølger i ikonet pulserer. Spatial audio kan desuden anvendes i kombination med støjreduktion.

AirPods Pro spatial audio

Spatial audio i AirPods Pro virker nu på iOS 14 enheder

Imponerende filmlyd

Flatpanels har afprøvet spatial audio med en iPhone, der kører iOS 14. Det er en imponerende oplevelse, hvor lyden virker mere dynamisk og "større" – mere biografagtig – i film som Greyhound og Spider-Man: Into the Spider-Verse eller tv-serier som Amazing Stories (f.eks. introen). Samtidig tilpasser lydbilledet sig din lytteposition. Det vil sige, at såfremt du vender hovedet til venstre, så lyder det øjeblikkeligt som om, at stemmer kommer fra højre (hvor skærmen er). Rykker man i stedet iPhone eller iPad, går der et par sekunder før den nye lytteposition fastsættes. Foreløbigt virker det i Apple TV app'en (med Apple TV+), iTunes samt Disney+. Vi kan ikke få det til at virke med Netflix på nuværende tidspunkt. Det virker med lydspor i 5.1, 7.1 og Dolby Atmos. Vores iOS 14-enhed understøtter ikke Atmos, men vi kan forestille os, at det bliver endnu bedre med objekt-baseret lyd. Se tabellen over supporterede iOS-enheder nederst. Apple har ikke kommenteret på sine planer for Apple TV (og det virker ikke med tvOS 14), men under præsentationen blev der kortvarigt vist et animeret billede af en person foran en TV-skærm. Der kunne ligeledes være perspektiver i bruge spatial audio i spil til iOS og tvOS.

AirPods Pro spatial audio

Da spatial audio blev præsenteret blev dette TV-billede vist kortvarigt

Spatial audio (rumlig lyd) til AirPods Pro

Virker med AirPods Pro. Kræver iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max og iPhone SE (2. generation). Kræver 12,9" iPad Pro (3. generation) eller nyere, 11" iPad Pro, iPad Air (3. generation), iPad (6. generation) eller nyere eller iPad mini (5. generation).
FlatpanelsFlere nyheder

Sony 2021 OLED TV nu i handlen

06 May 2021 |

Infuse 7 frigivet til Apple TV, macOS & iOS med nyt design

06 May 2021 |

Loewe gør comeback i Norden

06 May 2021 |

Netflix's første danske film, 'Kærlighed for voksne', kommer også på TV 2

06 May 2021 |

Medie: Disney & Warner i opgør med danske biografers eksklusiv-periode

05 May 2021 |

Mangel på PS5 & Xbox konsoller kan vare året ud

05 May 2021 |