Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTv-kanaler atter på retræte efter corona-opsving - FlatpanelsDK

Tv-kanaler atter på retræte efter corona-opsving

30 Jul 2020 | Rasmus Larsen |

2020 startede skidt for danske tv-kanaler, men under udbruddet af coronavirus oplevede branchen en opblomstring. Danskernes brug af tv-kanaler er nu atter på retræte.

Et udfordrende år

Fra årsskiftet lukkede DR med ét slag tre kanaler og Discovery blev decimeret efter brud med YouSee, som er den med afstand største tv-distributør i Danmark. Det førte til et stort fald i danskernes brug af tv-kanaler i starten af 2020 – tidsforbruget blev ikke rykket til andre kanaler. Det kom i forlængelse af flere års tilbagegang for tv-kanaler i Danmark. Da coronavirus brød ud i Danmark i marts skete der imidlertid noget, som den danske tv-branche ikke havde oplevet i mange år. Man noterede sig rekordhøje seertal. 3,4 millioner danskere så Dronningens tale til nationen – 1,3 millioner flere end nytårstalen. Det fik branchen til at tale om kanalers centrale rolle under corona-krisen. Tendensen har imidlertid ikke bidt sig fast og tv-kanaler er nu atter på retræte. Fra uge 22 er forbruget faldet med over 15% i flere uger ift. samme uge i 2019, ifølge tal fra Kantar Gallups Seerundersøgelse. Det er større fald end i starten af året og i uge 29 så en dansker i gennemsnit traditionelt tv i kun 92 minutter. Det er det laveste ugetal, vi kan opspore i opgørelsen.

Fløj under radaren

Under udbruddet af coronavirus i Danmark var der en tendens, som fløj under radaren. Af de danskere, som så Dronningens tale på DR, så en fjerdedel med via streaming på DRTV, ifølge DR's tal. Talen blev også sendt på TV 2, som ikke har oplyst fordelingen. Under pressemødet i statsministeriet så næsten en tredjedel af seerne med via streaming på DRTV.
DRTV er ved at blive en markant brik i DR's udbud, men normalt er det sådan, at direkte udsendelser trækker langt størstedelen af seere på flow-tv platforme, altså hos YouSee, Stofa osv. Det fordrer spørgsmålet: Når en tale fra Dronningen eller Statsministeren streames på f.eks. DRTV, er det så overhovedet flow-tv? Eller er det bare en direkte udsendelse? Udenom de klassiske tv-distributører vel at mærke. 2020 er en milepæl i historien om flow-tv. DR har lukket halvdelen af sine kanaler, Discovery presses ud af billedet, og nedgangen er massiv selvom corona gav et midlertidigt opsving. I 2010 så en dansker i gennemsnit 201 minutters traditionelt tv ugentligt (kilde). I 2020 er ugetallet foreløbigt 127 minutter.Flere nyheder

Xbox Series X

01 Dec 2020 |

Guide: Opsæt Xbox Series X til HDMI 2.1, 4K120, VRR & HDR

01 Dec 2020 |

Nyt TV på Black Friday? Tips og råd til opsætning

01 Dec 2020 |

Interview: Dokumentar-serier skal bidrage til Viaplays tårnhøje vækstmål

30 Nov 2020 |

Parknets tv-pakker bliver dyrere fra 2021

30 Nov 2020 |

Sony udruller nu Apple TV app bredt på 2020, 2019 & visse 2018 TV

27 Nov 2020 |