Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason'Indiana Jones', 300, Hitchcock, 'V for Vendetta' m.fl. på vej i 4K HDR - FlatpanelsDK

'Indiana Jones', 300, Hitchcock, 'V for Vendetta' m.fl. på vej i 4K HDR

02 Jul 2020 | Rasmus Larsen |

Vi kan i 2020 og 2021 se frem til genudgivelse i 4K HDR af bl.a. Indiana Jones, 300, Dawn of the Dead, V for Vendetta, Hitchcock Collection og Ringenes Herre. Det beretter The Digital Bits.

Filmklassikere i 4K HDR

Foruden Back to the Future (Tilbage til fremtiden), Jaws (Dødens gab), Full Metal Jacket, Dune, The Elephant Man og Basic Instinct (Iskoldt begær), som vi omtalte i en artikel i februar 2020, så har studierne eller rygtemøllen sat navn på yderligere filmklassikere, der genudgives i højere 4K HDR-kvalitet. Den store nyhed er Indiana Jones Collection med alle fire film. Det skal angiveligt ske som optakt til premieren på Indiana Jones 5. Nogen mener, at udgivelsen sker i juni 2021, men Paramount har ikke bekræftet, så vi må væbne os med tålmodighed. Warner Bros planlægger udgivelse af 300 og V for Vendetta omkring september-november i år. Studiet har derimod udskudt 4K HDR-lanceringen af trilogierne om The Lord of the Rings (Ringenes Herre) og The Hobbit (Hobbitten) til et ikke nærmere specificeret tidspunkt i 2021. Universal arbejder på at restaurere klassikere fra Alfred Hitchcock. Der er tale om Psycho, Vertigo (En kvinde skygges), The Birds (Fuglene) og Rear Window (Skjulte øjne), der pt. står til udgivelse i efteråret 2020. Sony Pictures har bekræftet District 9 og Whiplash, som begge kommer i 2020. På rygteplan forlyder det ydermere, at The Guns of Navarone (Navarones kanoner) udgives i 4K HDR, om end det nok først bliver i 2021.

Filmklassikere i 4K HDR

Cameron-film spøger i kulissen

Andre nævneværdige titler, der fremgår af udgivelsesplanerne, tæller Dawn of the Dead (1978), Requiem for a Dream og The Chronicles of Riddick. Alle tre forventes klar i 2020. Læs også: Liste: Film i 4K HDR & Dolby Atmos på iTunes James Cameron's The Abyss (Dybet) og True Lies (Livsfarlig løgn) spøger stadig i kulissen. 2020 markerer henholdsvis 30 års og 25 års jubilæum for udgivelsen af de to film til hjemmebrug. Hverken studiet eller Cameron har dog bekræftet udgivelsesdato. Cameron har tidligere sagt, at Avatar og Titanic genudgives i HDR Det er muligt at genudgive ældre film i højere billedkvalitet da mange af dem er skudt analogt. Dermed kan de scannes på ny i højere opløsning og dynamik, og finpudses i studierne. Digitale special effects opgraderes typisk ikke. Vi forventer, at de fleste af ovennævnte film - hvis ikke alle - bliver tilgængelige på såvel UHD Blu-ray som filmtjenester online. - Kilde: The Digital Bits (2)

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |