Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDisney sender flere biograffilm direkte på streaming - FlatpanelsDK

Disney sender flere biograffilm direkte på streaming

15 Jun 2020 | Rasmus Larsen |

Efter at have lanceret Disney+ med den nye Lady og Vagabonden og Noelle er Disney begyndt at rykke mellemstore film fra biografen til streamingtjenesten.

Fra biograf til stue

Som den succesmaskine Disney er blevet indenfor biograffilm har studiet og biograferne en fælles interesse i at holde de store udgivelser på plakaten. Det er film fra Marvel og Pixar samt titler som Star Wars og Mulan, der indbringer milliarder i billetindtægter. Vi er dog begyndt at se forskydninger i Disneys prioritering hvad angår mellemstore film. Disney+ blev i november 2019 lanceret mod Noelle, der var tiltænkt biografpremiere. Lady og Vagabonden blev desuden den første i serien af nye remakes fra Disney, som gik direkte på Disney+. I den netop forgangne weekend tog Disney næste skridt med Artemis Fowl; en film der angiveligt har haft et produktionbudget på 100-125 mio. dollars. Den fik premiere på Disney+ den 12. juni.

Disney Artemis Fowl

Efter Disney i april bekræftede nyheden om Artemis Fowl sagde daværende direktør Bob Iger, at flere titler kunne følge efter. Der gik ikke lang tid før live-musicalen Hamilton, med et prisskilte på 75 mio. dollars, blev rykket fra biografpremiere i 2021 til Disney+ premiere i juli 2020. Og nu bekræfter Disney, at The One and Only Ivan med bl.a. Angelina Jolie på rollelisten ligeledes forbigår biograferne. Filmen skulle have haft biografpremiere i midten af august 2020, men får i stedet premiere på Disney+ den 21. august 2020.

I kølvandet på Universal-konflikt

De seneste forskydninger kommer i kølvandet på, at USAs biografkæder og Universal har krydset klinger over bl.a. Trolls World Tour og andre biograffilm, som er rykket til 'premium VOD' (hjemmepremiere). Verdens største biografkæde har meldt ud, at de boycotter Universal-film. Se også: Tema: Biografer vs. streaming Disney går stille med dørene og biografkæderne har næppe interessere i at starte slagsmål med giganten, men ikke desto mindre ser vi en stigende tendens til, at nye Disney-film får premiere i stuen. Disney+ rundede 50 mio. abonnenter fem måneder efter lancering. Tjenesten kommer til Danmark i september.Flere nyheder

TV 2 Play runder 1 million abonnenter

01 Dec 2022 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i december

01 Dec 2022 |

Mindre tv-distributør fastholder priserne på tv-pakker i 2023

01 Dec 2022 |

'Disney Sjov' stopper på DR efter mere end 30 år

30 Nov 2022 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i december

30 Nov 2022 |

Samsungs første QD-OLED monitor er landet til 9.899 kroner

30 Nov 2022 |