Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDRTV: Visse tv-programmer nu i 50fps - live-tv senere på året - FlatpanelsDK

DRTV: Visse tv-programmer nu i 50fps - live-tv senere på året

24 Apr 2020 | Rasmus Larsen |

DRTV vil løfte billedoplevelsen ved at streame i højere billedfrekvens. De første tv-programmer i 50fps er lagt op og planen er at introducere det på live-tv senere i 2020.

DRTV løfter billedkvaliteten

Foruden opløsning og bitrate spiller billedfrekvens en rolle for billedoplevelsen. DR har på sin streamingtjeneste, DRTV, hidtil streamet i 25fps, altså 25 billeder per sekund. Ved at øge billedfrekvensen til 50fps vil bevægelser i billedet fremstå mere flydende, samtidig med, at billeder i bevægelse generelt fremstår skarpere og mere detaljerige. DRTV har netop startet overgangen til 50fps og senere på året vil live-kanaler blive opgraderet til 50fps. - "Jeg kan bekræfte, at vi pt. eksperimenterer med at lægge indhold tilgængeligt i 50fps," oplyser Kristian Waneck, Centerchef for streaming hos DR, til Flatpanels. "Vi planlægger med at introducere det på live senere på året."
DRTV 50fpsDRTV 50fps
Vil du have syn for sagen, så kan du starte streaming af nyere Deadline-programmer eller Morgensang med Phillip Faber. Streamingsignalet vil starte i lav opløsning og 25fps før det rykker op i 720p HD-opløsning og 50fps. Flatpanels har bekræftet, at dette er tilfældet på Apple TV (tvOS), men vi er ikke pt. bekendte med forholdene på HbbTV, herunder diverse Smart TV. Den højere billedfrekvens kan gavne mange typer indhold, men særligt sportsudsendelser løftes. For at få ordentlig udbytte af 50fps skal indholdes også optages i højere billedfrekvens. Skridtet efter 50fps kaldes HFR (High Frame Rate) og dækker over 100 eller 120fps. Læs også: Sports-tv er i opbrud men billedkvalitet halter i overgangen til streaming Læs også: HFR – UHD-teknologien som man sjældent hører om

DR vurderer andre billedteknologier

DRTV begyndte i november 2018 at streame udvalgt arkivindhold i op til 1080p HD-opløsning med højere bitrate. 1080p er højere opløsning end der benyttes på tv-kanalerne via distributører som YouSee og Stofa. Den danske public service-aktør er også i gang med at vurdere andre billedteknologier, herunder HDR (High Dynamic Range). - "Udviklingen og mulighederne på streaming udvikler sig hurtigere end på flow-tv, og vi følger i DR løbende disse muligheder for at levere en kvalitetsoplevelse til vores brugere. Det kan være bitrate, opløsning, HDR, framerate eller andre muligheder for at optimere billedoplevelsen. Forskellige typer af indhold vinder ved forskellige typer af tiltag, så vi arbejder med at kunne optimere videoformatet til indholdstypen," siger Kristian Waneck. Læs også: Oversigt: Billed/lydkvalitet på streamingtjenester Streamingtjenesten DRTV blev relanceret i november 2019 og skal fremover være 'hovedindgang' til DR's video-indhold. Man kan få adgang via Apple TV, HbbTV, Chromecast, visse Smart TV og PlayStation. Der er også en app til Android TV på vej. - Kilde: DR og tak for tip Kristoffer!

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Rygte: PS5 Pro bliver tre gange så kraftig som PS5

18 Mar 2024 |

Første danske streaming-apps bekræftet til FireTV

18 Mar 2024 |

DRs nye tv-arkiv 'Gensyn' åbner i dag på DRTV

15 Mar 2024 |

Ny Beoconnect Core forbinder gamle B&O højttalere til ethvert TV

15 Mar 2024 |

TCL's næste flagskib forventes at have 14000 miniLED zoner, 6500 nits

13 Mar 2024 |