Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDanske biograffilm, 'Klovn the Final' & Krudttønden, frigives til streaming - FlatpanelsDK

Danske biograffilm, 'Klovn the Final' & Krudttønden, frigives til streaming

01 Apr 2020 | Rasmus Larsen |

Klovn the Final og Krudttønden frigives begge til streaming i næste uge pga. udbruddet af coronavirus, der har lukket biografsale landet over. Klovn skal koste fra 139 kr. som købefilm.

Klovn the Final

Universal, Sony Pictures og Warner Bros har allerede frigivet biograffilm til streaming. Enten før tid eller ved helt at droppe den planlagte biografpremiere (Bloodshot). I næste uge følger store, danske film fra Nordisk Film og SF Studios. Den tredje biograffilm i Klovn-universet, Klovn the Final med Casper Christensen, Frank Hvam og Mia Lyhne, nåede at køre i biografen i lidt over en måned før dørene blev lukket. Siden da har den store udgivelse fra Nordisk Film været fanget i et limbo. På mandag den 6. april frigives Klovn the Final til streaming. Det er to måneder før planlagt udgivelse. Den udgives som købefilm og står til at koste 139 kr. på Apple TV (iTunes). Aktører som Blockbuster, Google Play, Rakuten og Viaplay forventes at følge efter. Opdatering kl 08.02: Blockbuster/YouSee bekræfter, at filmen også kan findes hos dem fra 6. april.

Klovn the Final 'Klovn the Final' frigives til streaming den 6. april på bl.a. Apple TV (iTunes)

Krudttønden

SF Studios' Krudttønden, der er inspireret af terrorangrebet i februar 2015, havde biografpremiere den 5. marts og nåede således kun at blive vist i ganske få dage inden danske biografer blev beordret lukket. Derfor frigives Krudttønden med bl.a. Nikolaj Coster-Waldau og Lars Brygmann til streaming hjemme i stuerne. Det sker torsdag den 9. april, hvor filmen vil kunne streames som lejefilm. Prisniveauet kendes endnu ikke, men filmen forventes at blive tilgængelig på tværs af onlinetjenester til filmleje/køb. SF Studios understreger, at man ikke fremover ønsker at fravige den normale "holdback-periode", som giver biografer eksklusivitet på nye film i 4 måneder eller længere. Læs også: Biografer: Premierefilm i stuen "ikke til gavn for branche eller publikum" - "Hele filmbranchen står i en ulyksalig situation, som kræver, at vi tænker alternativt. Men jeg vil gerne på det kraftigste understrege, at dette tiltag på INGEN måde er udtryk for, at vi - under normale omstændigheder - har et ønske om at fravige den normalt praktiserede holdback periode på 122 dage, som der normalt går fra en film har premiere i biograferne, til den må udkomme på digitale platforme. Jeg vil gerne rose de biografer, vi har talt med, for ikke at stille sig i vejen. Vi sætter også stor pris på den store imødekommenhed, vi har mødt hos Danske Biografer, både på kæde- og på brancheniveau," siger Frederik Juul, Distributionschef SF Studios. Krudttønden har modtaget knap 10 mio. kroner i støtte fra Det Danske Filminstitut, som mener, at det er den rigtige beslutning at frigive filmen med "væsentlig kulturel betydning" til streaming før tid. - "Det er en film med væsentlig kulturel betydning, som fortjener et stort publikum. Det kan filmen få nu, når den udkommer digitalt. Det er en rigtig beslutning og ansvarlig beslutning at distribuere filmen på digitale platforme og jeg håber, at det vil få stor betydning for filmens udbredelse," siger Claus Ladegaard, Adm. direktør, Det Danske Filminstitut.

Biograffilm til streaming

Apple TV (iTunes)BlockbusterGoogle Play FilmRakutenViaplay
Klovn the Final (6. april)
(købepris)
139 kr.????
Krudttønden (9. april)
(lejepris)
?????
Birds of Prey
(købepris)
169 kr.
4K DV, Atmos
149 kr.199 kr.169 kr.169 kr.
Bloodshot
(købepris)
169 kr.
4K DV
169 kr.189 kr.169 kr.
4K HDR10
169 kr.
Emma
(lejepris)
189 kr.
4K HDR10
179 kr.189 kr.189 kr.189 kr.
The Hunt
(lejepris)
189 kr.
4K HDR10
179 kr.189 kr.189 kr.189 kr.
The Invisible Man
(lejepris)
189 kr.179 kr.189 kr.189 kr.189 kr.
The LovebirdsKøbt af Netflix, dato ukendt
Time to HuntKøbt af Netflix, premiere den 10. aprilFlere nyheder

Streamingkrigen

Q&A: Udsigten for streaming-markedet i 2021

24 Sep 2020 | Per Fanefjord Laursen |
The Eternals

Lunken Tenet-premiere udløser ny bølge af udskudte storfilm

24 Sep 2020 | Rasmus Larsen |
Android TV

Android 11 til TV vil understøtte tredjeparts spil-controllere

23 Sep 2020 | Rasmus Larsen |
Xbox + Bethesda

Milliardopkøb af Bethesda sætter yderligere fart under Xbox Game Pass

22 Sep 2020 | Rasmus Larsen |
YouTv

YouTv i luften: Fra 199 kr/md. med Premier League i grundpakken

22 Sep 2020 | Rasmus Larsen |
Xbox Series X, S

Xbox Series X/S kan nu forudbestilles, fra 2.399 kr.

22 Sep 2020 | Rasmus Larsen |
Dplay Apple TV

Ny organisering af Discovery sætter fart på Dplay ambitioner

21 Sep 2020 | Per Fanefjord Laursen |
PS5

PlayStation 5 kan nu forudbestilles i Danmark, fra 3.399 kr.

18 Sep 2020 | Rasmus Larsen |