Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSporten mangler: Hvad der sker med din tv-pakke - FlatpanelsDK

Sporten mangler: Hvad der sker med din tv-pakke

20 Mar 2020 | Rasmus Larsen |

Sportsverdenen er sat på pause og det påvirker indholdet af din tv-pakke. Flatpanels har spurgt YouSee, Stofa, Boxer, Waoo, Canal Digital m.fl. hvordan de forholder sig til situationen.

Manglende sport i tv-pakken

Sport er noget af de dyreste indhold i tv-pakken, så når alt fra fodbold til Formel 1 udebliver pga. udbruddet af coronavirus, hvad sker der så? NENT, Discovery og TV 2 sidder på rettighederne til nogle af de største sportsturneringer. De tre aktører tilbyder sporten via egne streamingtjenester, hhv. Viaplay, Dplay og TV 2 Play. Prisen på Viaplay Sport og Dplay Sport er blevet sænket, mens TV 2 har valgt at omdanne sin ene sportskanal til en filmkanal. NENT har ydermere meldt ud, at de har stoppet betalinger til udskudte sportsbegivenheder og at de samarbejder med tv-distributører, som ønsker at justere prisen på deres produkter på baggrund af omstændighederne. Herudover tilbydes sporten normalt på tv-kanaler hos tv-distributører som YouSee og Stofa. Flatpanels har spurgt de danske tv-distributører om en status. Svarene kan ses i deres helhed herunder.

YouSee:

- "Vi står både i Danmark og resten af verden i en ekstraordinær situation, der både påvirker vores hverdag, men også sportsverdenen, hvor mange kampe og begivenheder udskydes eller aflyses for at mindske spredningen af COVID-19. Det er klart, at det også påvirker udbuddet af sport i vores tv- og streamingpakker. Hvis vores kunder i en periode ønsker færre kanaler eller andet indhold, kan de gratis skifte til en mindre tv-pakke eller til Bland Selv, hvor de selv sammensætter indholdet, og derfor løbende kan udskifte tv-kanaler og streamingtjenester," siger Jacob Mortensen, direktør for YouSee, til Flatpanels.

Canal Digital:

- "På grund af Coronavirussen er mange sportsarrangementer blevet udsat eller aflyst. Derfor har vi valgt ikke at tage betaling for vores Sportspakke. Dette gælder fra i dag og frem til den 1. april. Du behøver ikke foretage dig noget. Krediteringen vil automatisk ske på din opkrævning for maj. Vi følger naturligvis udviklingen og vil løbende vurdere, hvordan sportsændringerne påvirkes. Pas godt på hinanden!," siger Claus Petersen, Head of Office hos Canal Digital, til Flatpanels.

Stofa & Boxer (Norlys):

- "Som vi forstår det, har NENT valgt at tilbageholde deres betalinger, indtil der er sikkerhed for, at de udskudte kampe og begivenheder bliver afviklet på et senere tidspunkt. Det er ikke tiden til at gå i små sko, men hvis NENT – eller de øvrige broadcastere - ender med at betale mindre, forventer vi selvfølgelig også, at det kommer vores kunder i Boxer og Stofa til gode," siger Marianne Skaanning Ebbesen, Kommunikationsdirektør hos Norlys, til Flatpanels.

Waoo:

- "På nuværende tidspunkt vil der ingen ændringer være på produktpris mhp. Covid-19 påvirkning på sportsbegivenhederne. Det er i sidste ende rettighedshaverne, der sidder med beslutningen om, at give os indholdsleverandører mulighed for, at kunne sætte priserne ned. Hvordan situationen ændres på senere tidspunkt, ved vi naturligvis ikke," siger Jørgen Stensgaard, direktør hos Waoo. Viasat og Telia TV er ikke vendt tilbage på vores henvendelse.Flere nyheder

F1 TV får AirPlay & Chromecast – Apple TV, Android TV apps senere

09 Mar 2021 |

Oversigt: Sony 2021 TV

08 Mar 2021 |

Rygte: Opgraderet Apple TV præsenteres den 23. marts

08 Mar 2021 |

Danske priser på Sony 2021 OLED og LCD TV

05 Mar 2021 |

Disney-topchef: Nok ingen vej tilbage fra streaming-premierer

05 Mar 2021 |

Ny energimærkning på TV-skærme: Før og efter

05 Mar 2021 |