Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNetflix sænker streaming-kvalitet efter ønske fra EU - FlatpanelsDK

Netflix sænker streaming-kvalitet efter ønske fra EU

20 Mar 2020 | Rasmus Larsen |

Netflix har reduceret sin streamingkvalitet, den såkaldte bitrate, i 30 dage på opfordring fra EU, som ønsker at lette presset på internetinfrastrukturen pga. corona-situationen.

Sænket bitrate

EU opfordrede tidligere på ugen Netflix og andre streamingtjenester til at "skifte til SD, når HD ikke er nødvendigt" og EU-kommissær Thierry Breton sagde i den forbindelse, at han havde givet opfordringen videre til Netflix's direktør Reed Hasting i en telefonsamtale. - "To beat #COVID19, we stay at home. Teleworking and streaming help a lot but infrastructures might be in strain. To secure Internet access for all, let’s switch to standard definition when HD is not necessary," skrev Thierry Breton, EU's kommissær for det interne marked og tjenester på twitter den 18. marts. Netflix har nu valgt at efterleve ønsket, men ikke helt som opstillet fra EU. Netflix har sænket sin streaming-kvalitet ved konkret at sænke bitraten med i gennemsnittet ca. 25%. - "Som følge af drøftelserne mellem kommissær Thierry Breton og Reed Hastings - og på baggrund af de ekstraordinære udfordringer, som coronavirus har skabt - har Netflix besluttet at begynde at reducere bitraterne i alle vores streams i Europa i 30 dage," sagde og talsperson fra Netflix. "Vi estimerer, at dette vil reducere Netflix-trafikken på europæiske netværk med ca. 25%, samtidig med, at det sikrer en god kvalitet til vores medlemmer".

Ikke SD-kvalitet

Flatpanels kan bekræfte, at Netflix fortsat streamer i HD-opløsning såvel som 4K HDR og 4K Dolby Vision. Der er ikke tale om, at Netflix har reduceret sin streamingkvalitet til SD-opløsning. I praksis ser det ud til, at Netflix i stedet har skåret de øverste bitrate-niveauer af. Det er muligt fordi Netflix anvender såkaldt adaptiv streaming, hvor alt indhold ligger tilgængeligt i mange forskellige kvalitetsniveauer, så det kan skaleres op eller ned ift. hastigheden på seerens internetforbindelse og modtageudstyr. I skrivende stund ser Flatpanels en reduktion i bitrate på omtrent 35-50% på visse 4K-streams, mens andre 4K-streams lader til at være uændrede. Vi ser en noget mere moderat reduktion af bitrate på HD-streams, men igen er der udsving i begge retninger. Ændringerne er stadig ved at blive rullet ud, så det er for tidligt at konkludere noget. Vi henviser til kommentarfeltet for yderligere information om, hvordan du selv kan tjekke. I praksis betyder det, at indhold fra Netflix vil fremstå mere komprimeret, men dog stadig i relativ høj visuel kvalitet. Læs også: Streamingtjenester: Billed- og lydkvalitet (bitrate) Indtil videre har Netflix sænket bitraten i Europa. Det vil foreløbigt gælde 30 dage.

Steget internetforbrug

Der er øget trafik på internettet i disse uger, hvor mange folk er sendt i karantæne eller arbejder hjemmefra pga. udbruddet af coronavirus. Nielsen estimerer, at situationen kan føre til en 60% stigning i medieforbruget. Der er også tegn på, at europæere flokkes mod Netflix og andre streamingtjenester. I sidste uge steg download af Netflix app'en 57% ift. ugen før i Italien og 34% i Spanien. Flere tjenester har midlertidigt været lagt ned pga. det øgede pres, men der er omvendt ikke på tegn på, at internetinfrastrukturen er ved at bukke under. Opfordringen fra EU bør derfor ses mere som en forebyggende foranstaltning. Netflix havde per 4. kvartal 2019 knap 52 mio. abonnenter i EMEA-regionen (Europa, Mellemøsten og Afrika). Tallene for 1. kvartal 2020 afsløres i forbindelse med fremlæggelsen af næste kvartalsregnskab. På nuværende tidspunkt har aktører som Apple, Amazon, Disney eller Google/YouTube ikke annonceret planer om at sænke streamingkvaliteten.Flere nyheder

Test: Apple TV 4K 2021

18 Jun 2021 |

Disney forbigår igen biograferne med ny Pixar-film i dag

18 Jun 2021 |

Power vil åbne yderligere 18-22 butikker de næste 4 år

18 Jun 2021 |

Nvidia Shield får Googles nye Android TV brugerflade

18 Jun 2021 |

Ingen 120Hz Dolby Vision gaming på Xbox? LG, Sony & Panasonic svarer

17 Jun 2021 |