Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonKøbenhavnere mister adgang til 'bibliotekernes streaming-tjeneste' - FlatpanelsDK

Københavnere mister adgang til 'bibliotekernes streaming-tjeneste'

07 Feb 2020 | Rasmus Larsen |

Københavns Kommune har opsagt sin aftale med 'bibliotekernes streamingtjeneste', Filmstriben, hvorfor københavnere ikke længere kan låne film og dokumentarer via lånerkort. Andre danskere har fortsat adgang.

Hårdt slag for Filmstriben

På streamingtjenesten Filmstriben kan danskere uden beregning låne udvalgte film og dokumentarer ligesom man låner bøger på biblioteket. Antallet af månedlige udlejninger afhænger af kommunens aftale med Filmstriben. Denne mulighed ophører dog nu for borgere under Københavns Kommune, som har opsagt aftalen. Den bekræfter begge parter. Beslutningen fra Københavns Kommune er blevet taget med kort varsel. Af et notat fra december 2019, som Flatpanels har fået indsigt i, fremgår det, at Københavns Kommune vil omprioritere midlerne til flere e-bøger. - "Forbruget på "Filmstriben - I lænestolen", dvs. film der kan ses hjemmefra, var i 2019 på 3,8 mio. kr., og antallet af lånte film var 53.431 (fejl i notatet fra KK - tallet repræsenterer i stedet unikke lånere, red). Tilbuddet omhandler primært spillefilm, og prisen på lån er mellem 8 og 30 kr. – i gennemsnit ca. 16 kr. Ca. 8% af københavnerne har set en eller flere film. Det er muligt at se op til tre film om måneden, men langt de fleste ser en enkelt film om året, hvilket betyder, at der er rigtig mange unikke brugere, der ser ganske få film. En reduktion i antal af mulige film pr. måned til enten to eller én film, vil derfor ikke have den store betydning i forhold til at frigive midler. Derfor er det nødvendigt at lukke helt for dette tilbud for at skaffe de nødvendige midler til at fastholde niveauet for adgang til digitale bøger på eReolen," fremgår det af notatet fra Kultur- og Fritidsudvalget under Københavns Kommune.

Filmstriben på Apple TV

Filmstriben fortsætter

Hos Filmstriben er man kede af Københavns Kommunes beslutning, men tror på, at man i fremtiden kan finde sammen igen. Det bekræftes, at den nuværende aftaler udløber ved udgangen af februar 2020. - "Vi har fået meddelelse om, at Københavns Kommune ønsker at lukke for brugernes adgang til Filmstriben hjemmefra pr. 1 marts," skriver Peter Danelund, Produktchef hos Filmstriben, i et skriftligt svar til Flatpanels. "Det er vi naturligvis kede af. Vi håber og tror på, at København kommer tilbage til Filmstriben igen på et tidspunkt." Danskere i andre kommuner vil fortsat have adgang til Filmstriben. - "Beslutningen i København ændrer ikke på hverken antallet af film på Filmstriben eller den fortsatte udvikling af tjenesten til glæde for biblioteksbrugere i hele landet," siger Peter Danelund. Københavnere vil indtil videre stadig kunne betale for film på Filmstriben, men denne mulighed ophører for alle danskere inden længe. Det oplyses overfor Flatpanels, at beslutningen er truffet på baggrund af at man vil holde fokus på at betjene biblioteksbrugere gennem Filmstriben, fremfor at drive betalingstjeneste. Filmstriben har bl.a. for nylig lanceret en app til Apple TV og hævet streamingkvaliteten til 1080p på nylige tilføjelser i kataloget.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |

Sportsanalytiker: Usikkert om Europa League gør en forskel for Disney+

22 Apr 2024 |

Ny type OLED går i masseproduktion i december 2024

22 Apr 2024 |