Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLovforslag: Aldersvurdering af indhold på kanaler & streaming-tjenester - FlatpanelsDK

Lovforslag: Aldersvurdering af indhold på kanaler & streaming-tjenester

05 Feb 2020 | Rasmus Larsen |

Kulturministeren har fremsat lovforslag om bedre beskyttelse af mindreårige foran skærmen. Det indebærer bl.a. at tv-kanaler og streamingtjenester skal aldersvurdere indhold ligesom det sker for biograffilm.

Bedre beskyttelse af mindreårige

Regeringen vil give danske børn mere tryghed foran skærmen, så de ikke eksponeres for indhold eller markedsføring, som er for voldsomt eller upassende. - "Alt for mange børn og unge bliver eksponeret for krænkede indhold og upassende markedsføring foran skærmen. Det vil regeringen lave om på. Lovforslaget er et skridt i den rigtige retning. Det øger først og fremmest beskyttelsen af børn og unge mod skadeligt indhold på danske streamingtjenester og tv-kanaler," siger Kulturminister Joy Mogensen. Lovforslaget gennemfører dele af et revideret EU-direktiv (AVMS-direktivet) fra 2018. Kulturministeren noterer sig i den forbindelse, at også andre EU-lande er ved at skrue op for beskyttelsen af børn og unge foran skærmen. - "Børnebeskyttelse er et grænseoverskridende problem og mange streaming-tjenester og videodelingsplatforme kommer fra udlandet. Jeg er derfor glad for, at de andre EU-lande også vil skrue op for beskyttelsen af børn og unge." Konkret så fremsættes der forud for forhandlingerne om ny medieaftale et lovforslag, som bl.a. indfører "krav til danske tv-kanaler og streaming-tjenester, der er etableret i Danmark – som f.eks. TV 2 Play, DRTV og Xee – om, at de skal aldersvurdere deres programindhold". Indholdet skal vurderes ud fra samme alderstrin, som i dag anvendes til aldersvurdering af biograffilm. Lovforslaget opretholder samtidig danske reklameregler for tv og streaming, herunder forbud mod at danske programmer må indeholde 'product placement'. Hele lovforslaget kan læses her.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i april

29 Mar 2024 |

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |

Sony søsætter satsning på gratis-kanaler med reklamer i Danmark

28 Mar 2024 |

Philips Hue får dybere integration med Samsung TV

27 Mar 2024 |