Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFørste 4K HDR film klar i dansk Google Play-butik - FlatpanelsDK

Første 4K HDR film klar i dansk Google Play-butik

20 Jan 2020 | Rasmus Larsen |

Tre år efter, at Google skød showet i gang, er de første film i 4K HDR-kvalitet blevet tilgængelige i den danske filmbutik. Google har dog lang vej op til Apple iTunes.

4K HDR i Google Play Film

Google lancerede muligheden for at købe film i 4K-kvalitet i USA og Canada i december 2016. Sidenhen har selskabet udvidet med HDR (HDR10), support af flere enheder, mulighed for leje samt udvidelse til en håndfuld nye lande. Nu er turen kommet til Danmark. De to første titler i Googles filmbutik (Google Play Film) er It Chapter II og The Goldfinch. De kan begge både lejes og købes i 4K HDR for hhv. 49 og 199 kroner. 4K-opløsning har fire gange så mange pixels som Full HD, mens HDR (High Dynamic Range) dækker over et udvidet spænd af lys og farver, hvilket dog stiller store krav til TV'ets skærmpanel. For at streame film i den højere kvalitet fra Google Play Film app'en kræves et kompatibelt 4K Android TV fra f.eks. Sony, Philips eller TCL, et Samsung 4K TV fra 2017 eller senere, et LG 4K TV fra 2016 eller senere, en Android TV-boks såsom Nvidia Shield eller en Chromecast Ultra.

Dansk Google Play Film 4K Google opkræver højere pris for 4K-film

Langt op til Apple iTunes

Google opgraderer udvalgte titler i brugernes kataloger til 4K HDR, såfremt en titel findes i den højere kvalitet. Men derudover så er Google ikke i nærheden af at matche Apple iTunes i skrivende stund. Først er der udvalget. Den danske gren af Apple iTunes har i skrivende stund mindst 724 titler i 4K-kvalitet og mindst 172 titler med Dolby Atmos-lyd. Google tilbyder ikke film i Dolby Atmos. Google har et pænt udvalg i USA, herunder også Disney-film i 4K, hvilket ikke findes på Apple iTunes, men katalogerne er ikke samkørt imellem landene og i det danske katalog har vi indtil videre kun spottet to titler. Læs også: Liste: Film i 4K HDR & Dolby Atmos på iTunes Så er der prisniveauet. Nye lejefilm i HD-kvalitet fra Google koster typisk 39 eller 49 kroner, mens de første 4K-film konsekvent ligger på 49 kroner. Nye købefilm i HD-kvalitet koster typisk 169 kroner hos Google, mens 4K-versionen koster 199 kroner. På Apple iTunes opkræves der ikke ekstra for film i 4K-kvalitet. Apple opgraderer langt størstedelen af brugernes film til den højere kvalitet. Undtagelsen synes at være specielle jubilæumsudgaver. Hos Google er der flere undtagelser idet det kun gælder film fra Fox, Lionsgate, Universal og Warner Bros. Google har ikke formelt annonceret nyheden, så nuværende situation er muligvis forberedelserne til en større udrulning. Selskabet bekræftede for nylig, at film senere i 2020 vil blive tilbudt i HDR10+ format og der er desuden fundet referencer til Dolby Vision i app'ens kildekode. Flatpanels står i morgen i Amsterdam for at høre om årets nyheder fra Philips; en af Googles største partnere på Android TV. Mens Apple iTunes buldrer afsted og Blockbuster har mere travlt med at hæve priserne på HD-film, så er det ikke desto mindre positivt at kunne konstatere, at Google begynder at røre på sig. Det er over 8 år siden, at de første 4K TV blev lanceret, så det er på tide, at 4K bliver normen. - tak for tip, Jakob!


Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i april

31 Mar 2023 |

Netflix's reklame-abonnement virker nu også på Apple TV

30 Mar 2023 |

Oversigt: Sony 2023 TV

30 Mar 2023 |

Fejlbehæftet HDMI 2.1 chip i receivere forhindrer også QMS i at virke

30 Mar 2023 |

Apple arbejder på 'Multi-View' PiP-funktion til Apple TV appen

29 Mar 2023 |

JOLED går konkurs: Får betydning for TCL-partnerskab, LG OLED Pro monitorer

29 Mar 2023 |